Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 45 min 24 s sitten

Zidane nyt sankarina – ”Munaajamaalivahti” Karius murtunut mies

1 tunti 22 min ago

Real Madridin valmentaja Zinedine Zidane on luomassa valmentajana yhtä hienoa uraa kuin pelaajana. Lauantaina Kiovassa hän luotsasi Real Madridin kolmanteen perättäiseen Mestareiden liigan mestaruuteen.

Finaaliottelussa shown varasti kaksi emämunausta tehnyt Liverpoolin maalivahti Loris Karius. Mutta jalkapallossahan maalithan ratkaisevat, kuten selostajalegenda Bror-Erik Wallenius on todennut.

Vihreät julkaisi poliittisen tavoiteohjelman: Tässä 12 tavoitetta

2 tuntia 23 min ago

Oppositiopuolue Vihreät julkaisi sunnuntaina luonnoksen poliittisesta tavoiteohjelmastaan, joka on tarkoitus hyväksyä puoluekokouksessa kesäkuussa.

Uudistusohjelma koskee seuraavaa vaalikautta ja sen valmistelua johtaa kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Hän esitteli ohjelmaluonnosta Vihreiden puoluevaltuuskunnalle viikonloppuna.

Ohjelman keskeisiä teemoja ovat koulutus ja ilmastonmuutoksen vastainen taistelu. Uusi Suomi poimi luonnoksesta 12 esitystä.

Työnantajien räätälöimät ”aktiivimallipaketit” huolestuttivat työministerin – ”Tämä ei ole missään nimessä tarkoitus”

3 tuntia 19 min ago

Työministeri Jari Lindströmin (sin.) mukaan TE-toimistoilta tulee aktiivimallista positiivista palautetta. Sen sijaan tieto työnantajien työttömille räätälöimistä valmiista ”aktiivimallipaketeista” saa tyrmäyksen työministereiltä, Aamulehti kertoo.

Carunan asiakas havaitsi tietoturvamokan sähköpostissa – kampanjasivu suljettiin heti

3 tuntia 44 min ago

Sähköverkkoyhtiö Carunan asiakas, espoolainen juristi Jussi Salokangas löysi perjantaina saamastaan asiakassähköpostista tietoturvapuutteen, jota piti kardinaalivirheenä.

HS: Jussi Niinistö vihjaa muutoksesta ahvenanmaalaisten asemaan – ”Ei demilitarisointi ainakaan helpota Ahvenanmaan puolustamista”

4 tuntia 4 min ago

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) pitää mielenkiintoisena ex-puolustusministeri Elisabeth Rehnin ajatushautomon ehdotusta kansalaispalveluksen eli uudenlaisen asevelvollisuuden ulottamisesta myös ahvenanmaalaisiin. Hän kommentoi asiaa Helsingin Sanomille.

Bill Gates puhui suunsa puhtaaksi Donald Trumpista

5 tuntia 34 min ago

Microsoft-miljardööri Bill Gates on tavannut Yhdysvaltain presidentin useita kertoja, eivätkä kohtaamiset ole häntä vakuuttaneet.

NBC on saanut hyväntekeväisyyteen keskittyvän Gates Foundationin henkilöstölle suunnatun videon, jolla Bill Gates puhuu surkuhupaisista tapaamisistaan Donald Trumpin kanssa.

Maalivahdin karmeat munaukset varastivat shown Mestareiden liigan finaalissa

14 tuntia 33 min ago

Jalkapallon Mestareiden liigan finaali Kiovassa Real Madridin ja Liverpoolin välillä jää historiaan yhtenä dramaattisimmista finaaliotteluista. Liverpoolin saksalaismaalivahti Loris Karius teki itsestään ottelussa maailmanjulkkiksen, mutta ei suinkaan positiivisessa mielessä.

Real Madridin Karim Benzema teki yhden uransa erikoisimmista maaleistaan siirtäessään joukkueensa 1-0 -johtoon. Karius antoi pallon käsittämättömästi Benzeman haltuun. Karius ei edes katsonut, minne oli palloa heittämässä.

HJK muistutti futismatsin peliajasta Metroderbyssä – Yleisömäärä pettymys

26.5.2018 19:13

Stadin derbyjä ei jalkapallon Veikkausliigassa tällä kaudella nähdä, koska HIFK putosi viime kauden jälkeen Ykköseen. Lohdutukseksi tulivat ”Metroderbyt” Espoon FC Hongan palattua pääsarjatasolle.

HJK:n ja FC Hongan kauden ensimmäinen kohtaaminen Veikkausliigassa pelattiin lauantaina ihanteellisissa sääolosuhteissa. Toisin kuin Stadin derbyissä, ei Töölön stadion Metroderbyssä kuitenkaan täyttynyt. Katsojia oli vain 5620.

Monacon aika-ajoissa suomalaispettymys – Daniel Ricciardolla taas menee lujaa

26.5.2018 18:53

Red Bull-tallin australialaisajaja Daniel Ricciardo dominoi Monacon F1-kisan aika-ajoja. Hän saavutti paalupaikan uudella rataennätyksellä 1.10.810.

Ricciardo on ollut kisaviikonloppuna jokaisen session nopein.

- Kyllä, on hyvä juttu. Nopein jokaisessa sessiossa. Vain kisa huomenna. Sitten juhlimme, Ricciardo sanoi F1:n tv-haastattelussa.

Ricciardo uhoaa, että vire jatkuu kisassa.

- Tässä vatsassa on paljon tulta. Toistaiseksi olen antanut kaikkeni. Olen innoissani. Ollut muutama hyvä päivä, hän sanoi.

Jussi Halla-aho yllätti radiossa: ”EU:sta eroaminen ei ole realismia”

26.5.2018 12:35

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi Ylen Brysselin kone -ohjelmassa, ettei pidä Suomen eroa EU:sta realistisena. Hän kuitenkin korostaa jatkavansa EU:n kritisointia.

Kovana EU-kriitikkona tunnetun Halla-ahon arviota voi pitää yllättävänä. Jo Timo Soinin perussuomalaiset oli EU-kriittinen, mutta Halla-ahon johtamana kritiikki on syventynyt. Toisaalta perussuomalaiset ei ole virallisesti esittänyt Suomen eroa EU:sta.

Valtuutettu summaa: Sanoin Heikki Hurstin 50 000 lisäeurolle ei kolmesta syystä

26.5.2018 12:14

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta on hylännyt aloitteen kasvattaa rahaongelmien kanssa painivan Heikki Hurstin yhdistyksen rahoitusta. Lautakunnan jäsen summaa blogissaan, miksi äänesti aloitetta vastaan.

Susanna Koskeen pettynyt Orpo Ylellä: Kokoomuksella valmius vetäytyä sotesta, ”jos yhtälö ei toimi”

26.5.2018 11:00

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi Ylen Ykkösaamussa viime päivien sote-kuohuntaa. Hän vakuutti, että kokoomus ei jarruta sotea. Hän kuitenkin sanoi puolueen olevan valmis tarvittaessa vetäytymään uudistuksesta.

Viimein se sanottiin ääneen: Maakuntavaalit siirtyvät, uskoo Petteri Orpo

26.5.2018 10:25

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi Ylen Ykkösaamussa, että lokakuuksi suunnitellut maakuntavaalit luultavasti lykkääntyvät.

Kysymys vaaleista on ollut viime päivät ilmassa, kun soten aikataulu on törmännyt pahoihin aikataulupaineisiin, kun valiokuntakäsittelyt ovat venyneet. Näyttää siltä, että alkujaan kesäkuun alkuun uumoiltu sote-paketin äänestys siirtyy jopa heinäkuulle.

Nyt puhuu hallitusrivistä revennyt Susanna Koski: ”Valinnanvapaus jäisi jalkoihin”

26.5.2018 09:30

Kokoomuksen Susanna Koski äänestää sote-uudistusta vastaan eduskunnassa. Koski perustelee päätöstään Talouselämälle ja vetoaa muun muassa valinnanvapauden vaarantumiseen.

Hässäkkä tietosuoja-asetuksesta: Vanha vainooja Googlen kimpussa – amerikkalaislehdiltä yllättävä hätäratkaisu

26.5.2018 09:03

Kansainväliset suuret nettipalvelut ovat olleet huolissaan eurooppalaisen tietosuoja-asetuksen GDPR:n vaikutuksista – eivät suotta. Valituksia väärinkäytöksistä on esitetty heti asetuksen ensimmäisenä vaikutuspäivänä.

GDPR:n siirtymäaika päättyi eilen perjantaina. BBC kirjoittaa, että valituksia on esitetty Facebookin, Googlen, Instagramin ja WhatsAppin toiminnasta saman tien.

Ronaldo vastaan Salah – Hyypiä povaa runsasmaalista ottelua

25.5.2018 23:16

Jalkapallon Mestareiden liigan finaali pelataan lauantai-iltana Kiovassa. Vastakkain ovat Real Madrid ja Liverpool.

Real Madrid metsästää kolmatta perättäistä mestaruuttaan. Jos Real Madrid lauantaina voittaisi, olisi mestaruus Espanjan La Ligan joukkueille viides perättäinen. Real Madrid voitti Mestareiden liigan 2014 ja FC Barcelona 2015.

Real Madrid on voittanut nykymuotoisen Mestareiden liigan kuudesti. Lisäksi sillä on kuusi Mestareiden liigan edeltäjän Euroopan Cupin mestaruutta.

Maakuntavaalien lykkääminen yhä todennäköisempää – Ministeri Saarikko myönsi: Lokakuu ”osoittautunut kriittiseksi”

25.5.2018 17:50

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) myöntää aikatauluongelman maakuntavaalien järjestämisessä. Hänen mukaansa hallituksella ei ole aikomusta toimia oikeuskansleria vastaan.

Saarikon mukaan hallituksen viime kesänä päättämä maakuntavaalien ajankohta 28. lokakuutta 2018 on ”osoittautunut kriittiseksi” ja oikeuskanslerin suositus vaalien lykkäämisestä on otettava vakavasti. Saarikko vastasi toimittajien kysymyksiin perjantaina eduskunnassa. 

Hallitus sai ison tällin – Touko Aalto ilahtui: ”Koski, Harkimo ja Lepomäki uskaltavat sanoa sen ääneen”

25.5.2018 17:24

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto ilahtui Susanna Kosken ulostulosta. Koski kertoi Ilkalle ja Pohjalaiselle äänestävänsä hallituksen sote-esitystä vastaan.

Tämä tarkoittaa, että hallitukselle on puolellaan enää 101 kansanedustajaa. Puhemies ei saa äänestää, joten hallituspuolueista äänestyksessä on mukana 104 kansanedustajaa 200:sta.

Karmea uutinen hallitukselle, nyt menee tiukaksi – Ilkka: Susanna Koski äänestää sotea vastaan

25.5.2018 16:14

Hallituksen jo ennestään niukka sote-enemmistö hupenee. Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kertoo Ilkalle ja Pohjalaiselle äänestävänsä uudistusta vastaan.

Koski näkee ongelmia sekä aikataulussa että soten sisällössä, kuten julkisen talouden säästöissä ja valinnanvapauden toteutumisessa.

Johtaako tietovuoto asiakirjojen salaamiseen? Paula Risikko: ”Äärimmäisen vakavaa”

25.5.2018 13:58

Eduskunnan puhemiehen Paula Risikon mukaan perustuslakivaliokunnan tietovuodon johdosta on mietittävä, pitääkö menettelyjä tulevaisuudessa muuttaa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat