Lapsen etu ja naarassudet

Arvatkapaa keitä ovat naiset joista näin hurjaa tekstiä kirjoitetaan: »Eikö olisi oikeata tuomiotaktiikkaa ottaa joku prosentti vihollisen toisestakin sukupuolesta – siten siveellisesti vaikuttaakseen näiden kurjiin ammattisisariin? Sudenjahdissa kelpaa maalitauluksi juuri naarassusi ehkä ennemmin kuin uros, sillä metsästäjä tietää, että naarassusi synnyttää yhtä pahoja penikoita, joista on oleva ikuinen vastus. Todistettu on, että Suomen kansalaissodassa punakaartilaiset ovat petoja, monet heidän naisistaan – susinarttuja, vieläpä naarastiikereitä. Eikö ole hulluutta olla ampumatta petoja, jotka meitä ahdistavat? Pyövelin kirves on nyt kerta kaikkiaan pantu Suomen kansan käteen. Suomen kansan yhteiskuntaruumiissa on tehtävä ”keisarinleikkaus” – kirurgimme olkoon kansan tuomio.» No joo, punakaartilaiset ja kansalaissota, arvannette varmaan että ei tässä Isis-äideistä ole kyse. Mutta äänenpainoissa on jotain samaa. Ilmari Kianto se noin loihe lausumaan Keskisuomalainen-lehdessä 12. huhtikuuta 1918 ilmestyneessä kirjoituksessaan. Kas, siinäpä tuli siistissä paketissa perisuomalainen petoviha yhdistettynä kommunismin pelkoon.

Sadassa vuodessa ei paljon ole muuttunut. Kommunismin pelko on nyttemmin vähän hellittänyt, tilalle on tullut melkein hysteerisiä mittasuhteita saavuttanut islamin pelko. Tämä islamisaatiopaniikki on viime aikoina ilmennyt muun muassa kummallisen sydämettöminä kommentteina Isis-lapsista. Asia on toki erinomaisen vaikea. Lapsen etu edellä pitää mennä. Mutta mikä on lapsen etu silloin kun äidit ovat ehdoin tahdoin lähteneet Suomesta maahan jonne matkustamista nimenomaan kehotetaan välttämään ellei ole aivan pakko? 

Toistaiseksi ainoastaan ulkoministeri Pekka Haavisto on onnistunut sanomaan asiasta mitään tolkullista. Haaviston mukaan ennen kuin voidaan tehdä mitään käytännön toimia, pitää ensin selvittää lasten etu ja vanhempien taustat.

– Tässä ovat ristikkäin lapsen etu ja vanhempien taustat, koska he ovat toimineet tällä alueella ja ovat olleet osana Isis-toiminnan tukemista – tämä on se kokonaisuus, jota pyrimme ratkaisemaan, Haavisto sanoo Iltalehden haastattelussa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9bf2106f-5abb-40ba-bca1-7e5a4d5050fe?_ga=2.57162794.1458431299.1561314258-1618653984.1445968235

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu