Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Lapsen etu ja naarassudet

Arvatkapaa keitä ovat naiset joista näin hurjaa tekstiä kirjoitetaan: »Eikö olisi oikeata tuomiotaktiikkaa ottaa joku prosentti vihollisen toisestakin sukupuolesta – siten siveellisesti vaikuttaakseen näiden kurjiin ammattisisariin? Sudenjahdissa kelpaa maalitauluksi juuri naarassusi ehkä ennemmin kuin uros, sillä metsästäjä tietää, että naarassusi synnyttää yhtä pahoja penikoita, joista on oleva ikuinen vastus. Todistettu on, että Suomen kansalaissodassa punakaartilaiset ovat petoja, monet heidän naisistaan – susinarttuja, vieläpä naarastiikereitä. Eikö ole hulluutta olla ampumatta petoja, jotka meitä ahdistavat? Pyövelin kirves on nyt kerta kaikkiaan pantu Suomen kansan käteen. Suomen kansan yhteiskuntaruumiissa on tehtävä "keisarinleikkaus" – kirurgimme olkoon kansan tuomio.» No joo, punakaartilaiset ja kansalaissota, arvannette varmaan että ei tässä Isis-äideistä ole kyse. Mutta äänenpainoissa on jotain samaa. Ilmari Kianto se noin loihe lausumaan Keskisuomalainen-lehdessä 12. huhtikuuta 1918 ilmestyneessä kirjoituksessaan. Kas, siinäpä tuli siistissä paketissa perisuomalainen petoviha yhdistettynä kommunismin pelkoon.

Sadassa vuodessa ei paljon ole muuttunut. Kommunismin pelko on nyttemmin vähän hellittänyt, tilalle on tullut melkein hysteerisiä mittasuhteita saavuttanut islamin pelko. Tämä islamisaatiopaniikki on viime aikoina ilmennyt muun muassa kummallisen sydämettöminä kommentteina Isis-lapsista. Asia on toki erinomaisen vaikea. Lapsen etu edellä pitää mennä. Mutta mikä on lapsen etu silloin kun äidit ovat ehdoin tahdoin lähteneet Suomesta maahan jonne matkustamista nimenomaan kehotetaan välttämään ellei ole aivan pakko? 

Toistaiseksi ainoastaan ulkoministeri Pekka Haavisto on onnistunut sanomaan asiasta mitään tolkullista. Haaviston mukaan ennen kuin voidaan tehdä mitään käytännön toimia, pitää ensin selvittää lasten etu ja vanhempien taustat.

– Tässä ovat ristikkäin lapsen etu ja vanhempien taustat, koska he ovat toimineet tällä alueella ja ovat olleet osana Isis-toiminnan tukemista - tämä on se kokonaisuus, jota pyrimme ratkaisemaan, Haavisto sanoo Iltalehden haastattelussa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9bf2106f-5abb-40ba-bca1-7e5a4d5050fe?_ga=2.57162794.1458431299.1561314258-1618653984.1445968235

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Ylioppilas Haaviston lausunto on jälleen kerran tyhjää täynnä. Itsestäänselvyyksien pyörittelyä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Paljon järkevämpi tuo Haaviston kommentti oli kuin sinun kommenttisi siitä. Haavisto avasi ongelman hyvin, kun sinä kommentoit täysin ympäripyöreästi, kielteisesti vailla mitään sanottavaa, vailla mitään alkeellistakaan analyyttisyyttä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

No eikö tuo nyt ole itsestään selvää, että ennen kuin voidaan tehdä mitään käytännön toimia, pitää ensin selvittää lasten etu ja vanhempien taustat.

Ennemmin kannattaa kuunnella Professori Markku Jokisipilää. Hänellä on harkitumpia ajatuksia kuin ylioppilas Haavistolla: ”Olisi tullut ottaa Suomen kansalaisuus pois siinä vaiheessa, kun he päättivät lähteä”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006147428.html

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #6

Onhan tuolla Jokisipilällä joskus ollut harkittujakin kommentteja, mutta tuo ei ollut niitä. Joskus viisaskin menee vipuun.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #6

Professori Jokisipilä tietää varsin hyvin, kuten hän sivulauseessa myöntää, ettei Suomella ole lainsäädäntöä joka mahdollistaisi kansalaisuuden poisottaminen. Professori siis spekuloi vaihtoehdolla jonka hän tietää olevan mahdoton. Kuinka harkittua se sitten on?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #14

Professori spekuloi vaihtoehdolla joka on mahdollinen jo monessa muussa valtiossa, mutta ei vielä toistaiseksi Suomessa. Yleiseurooppalainen käytäntö alkaa kallistua siihen suuntaan, että olisi syytä olla mahdollinen kohta Suomessakin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

Mutta ymmärrät toki, että ei näiden kyseessä olevien kohdalla onnistu kansalaisuuden peruuttaminen, vaikka lakiin sellainen muutos tulisi huomenna?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #25

Voisitko Max kertoa meille vielä uudestaan, että GCM-sopimus ei ole oikeudellisesti velvoittava, kun ei sitä ole hyväksytty eduskunnassa. Olet toki sen monta kertaa jo kertonut, mutta ehkä joku ei ole vielä asiasta kuullut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

Eikö sekään ole vielä tullut sinulle selväksi?

”Yleiseurooppalainen tendenssi” kansalaisuuden riisumisen suhteen voi olla mikä tahansa, mutta siihen ei kuulu takautuva lainsäädäntö.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #41

Äläpäs nyt maks ollenkaan kuvittele mikä minulle on tullut selväksi. Mutta vieläkö sinä kuvittelet että rikokset löytyvät yksinomaan rikoslaista?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #43

Miten traumaattinen kokemus sinulle noin ylipäätään on kommentoida tänne?

Sinun kaltaisiasi varten olisi epäilemättä tarvinnut selvyyden vuoksi kirjoittaa ”rikoslakirikokset löytyvät rikoslaista”, ettehän tee muuten olisi mitään ymmärtäneet.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #46

Jos siellä ulkomailla on päässyt unohtumaan, kuten näköjään on päässyt käymään, että Suomen oikeusjärjestyksessä rikoksia on muuallakin kuin rikoslaissa niin sitten voin lämpimästi suositella opintojen kertausta. Eläkkeellä on varmasti aikaa kerrata näitä juttuja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #47

Äläs nyt likka viitsi, minä olen unohtanut enemmän asioita kuin sinä olet koskaan oppinutkaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #48

No en toki epäile, etteikö asia ole näin. Yritetään nyt tässä silti oppia perässä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #19

Ei kovin harkittua puhetta. Lait pitää ensin tehdä ja saattaa voimaan. Mutta siltikin ongelmana olisi sekä se, että lait eivät tule voimaan takautuvina ja se, että kaikissa mielekkäissä skenaarioissa kansalaisuuden pois ottaminen vaatii sekä rikoksen joka on perusteena kansalaisuuden menettämiselle että tuomion siitä.

Jos esität oikeusjärjestelmämme vastaisia lähestymistapoja harkittuina ja viisaampina kommentteina kuin Haaviston kommentit, osoitat vain, ettet oikeasti ymmärrä mistä puhut. Tai sitten et välitä lainkaan oikeusvaltioperiaatteesta vaan mielestäsi lait ovat taivutettavissa silloin kun se tuntuu sopivalta.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #33

Mikä laki antaa suomalaisviranomaisille toimivaltuudet hakea ulkomailta, ulkomaisen isän lapset? #natsit

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

"Suomella ei ole viranomaisvaltuuksia hakea lapsia pois leiriltä, eikä heitä voi myöskään noutaa ilman äitien suostumusta, vaikka jotkut tahot ovat Suomessa tätä toivoneet." Tämä löytyi linkistäni. Olisit voinut senkin lukea ennen kuin kiirehdit kommentoimaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #19

# 19

Syntyperäisiltä Suomen kansalaisilta ei voi ottaa kansalaisuutta pois. Sen estää esim jäsenyytemme unionissa sekä muut maamme itsenäisesti tekemät ihmisoikeussopimukset.

Sitten kun Suomi on puolueesi agendan mukaisesti irrotettu noista liittoumista ja sopimuksista on asia ihan toinen. Alkaa suomalaisillakin puntit tutista hallintoa vastustavista vääristä mielipiteistä.

Kansalaissodan jälkeen punaisten aktivisteilta ja propagandisteilta vietiin kansalaisluottamus eli oikeus äänestää tai asettua ehdolle. Ehkäpä historiasta oppimattomille kertaus olisi oikeudenmukainen, joskaan ei kohtuullinen rangaistus.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Haavisto on lausuntonsa antanut ulkoministerinä eikä ylioppilaana. Tämä tiedoksi sinulle ja muillekin kevätpörriäisen lukijoille.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Eikai näiden lasten noutamista niin hirveästi vastusteta, jos nyt ei ihan kaikkein pahimpia hörhöjä lasketa.
Heidän äitein noutamista senkin verran enemmän... ja muissakin porukoissa kuin pelkästään persuissa.

Ongelma taitaa olla ettei niitä lapsia saada haettua ilman että äidit tulisi mukaan...ja tätä enemmänkin vstustetaan.

Eikä ainut argumentti ole islamin pelko, vaan mahdollisen terrorismin pelko.
Siis jos SUPO:a on uskominen.

Itse ainakin uskon mieluummin SUPO:a, kuin jotain sekalaista somehörhöä.

Haavisto osoittaa tässä kyllä viisautta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Olennainen asia tässä on se, että kuinka tiiviisti sitoudutaan noudattamaan Suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia. Ja juuri tässä kohtaa vastakkain ovat lasten edut ja se vastentahtoisuus nostaa tikkua ristiin noiden lasten vanhempien suhteen. Aika monet ovat valmiita jättämään nuo lapset leirille koska heidän äitinsä ovat fanaatikkoja.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Suomen laki eikä mitkään kansainväliset sopimukset oikeastaan velvoita tässä tapauksessa toimimaan mihinkään suuntaan.
Lakien ja sopimusten mukaan heidät voidaan hakea tai olla hakematta.

Mutta se on totta, että moni on valmis hylkäämään nuo lapset äitiensä vuoksi, mutta toisaalta suurin osa heistäkin olisi valmis tuomaan lapset pois ilman äitejään.
Vähän tuossakin vaikuttaa varmaankin myös lasten ikä.

Eli kyllä sympatiat on pääsääntöisesti lasten puolella, mutta ongelma on nimenomaan äidit.

Äidit ovat turvallisuusriski....näin sanoo myös SUPO.
Joten joudutaan punnitsemaan sen riskin suuruus verrattuna lasten kohtaloon.

Mietippä asiaa niinpäin, JOS nuo äidit haetaan suomeen ja he jatkavat suomessa terroristista toimintaa joka johtaa jossain vaiheessa jonkinlaiseen terrori-iskuun, jossa kuolee syyttömiä lapsia ja äitejä.
Mitä sitten?
Kuinka suuri riski kannattaa ottaa näiden isis-äitien kanssa?

Tämä on se riski jonka SUPO myös näkee.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #5

– Jos nämä henkilöt ovat johonkin syyllistyneet, silloin paikallisviranomaisellakin on mahdollisuus kohdistaa heihin joitain toimia, eli kyse on poikkeuksellisen mutkikkaasta kokonaisuudesta, ja siksi ihan nopeisiin toimiin ei ole mahdollisuuksia, Haavisto sanoo.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #7

#7

Tässö kohtaa itse antaisin syyrialaisten toimia "paikallisviranomaisena".
Suomessa tuo tutkiminen on lähes mahdotonta.

Lapset on sitten oma hankala asia.
Eikä sitä helpota kommentti:

"– Kaikkia lapsia ei välttämättä ole rekisteröity suomalaisiksi, mutta hyvin todennäköisesti he ovat näiden äitien lapsia, Haavisto sanoo."

Ikävä kyllä siitäkään ei ole varmuutta kuka kukin on.
Toisaalta silti ne on lapsia... olivatpa kenen tahansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #8

Joo, ei tämä helppo kysymys ole. Helpointa olisi tietysti kovettaa sydämensä ja sammuttaa järkensä valo ja todeta että aika hoitaa asian, mitä kauemman vetkutellaan, sitä todennäköisemmin ne kaikki lapset äiteineen kuolee ja se siitä sitten.

Lapset ovat joka tapauksessa syyttömiä äitiensä synteihin.

En ole ihan varma siitäkään etteikö myös äitejä voisi auttaa. Ja nimenomaan täällä sivistyksen parissa. Kypsyyhän natsikin muutenkin kuin keittämällä. Ajatellaanpa vaikka tapaus Holappaa. Ei, ei sitä edesmennyttä suurta kirjailijaa, vaan sitä jantteria joka perusti uusnatsijärjestön (Suomen vastarintaliike, sittemmin Pohjoismainen vastarintaliike, joka on oikeuden päätöksellä kielletty). Seki tuli järkiinsä ja auttaa nykyään nuoria irti natsismin kahleista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #11

Ehkä noinkin, mutta mitäs jos se apu ei toimikaan ja viattomia kuolee?
Se riski on olemassa ja kysymys onkin halutaanko se ottaa.
Täältä sivistyksen paristahan ne tuonne jo kerran menivät.

Nyt pitää muistaa että tässä puhutaan toisen mittaluokan riskistä , kuin pikkukylän kotinatseista joiden terrorismi kiteytyy twitterissä vaahtoamiseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

Niin, mehän emme tiedä näistä naisista juuri mitään. Päätöksentekoa mutkistaa se, että kukaan ei tiedä, millaisiin rikoksiin leireillä olevat äidit mahdollisesti ovat syyllistyneet - tai eivät ole. Lapsen edun pitäisi tarkoittaa myös sitä, että heitä ei eroteta äideistään, mikäli äitiä ei olla passittamassa terrorismista oikeuden eteen. Tämän arviointiin on käytössä hyvin vähän tietoa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

Se on kyllä totta että nämä kauhunkylväjät ovat maailmanlaajuisesti isompi riski kuin mitkään kainalontuulettajat: "Vaikka islamistit antavat ymmärtää olevansa perinteiden kannattajia, ovat he kuitenkin täysin sen globalisoituneen maailman luomuksia, jota vastaan he taistelevat. He ovat edeltäjiään huimasti kehittyneempiä, eivät ainoastaan teknisesti vaan myös mediaymmärrykseltään. Toki 1800-luvullakin terrorismin opetuslapset luottivat 'teon propagandaan', mutta heille ei ollut suotu samanlaista maailmanlaajuista huomiota, minkä hämäräperäiset ryhmittymät, kuten al-Qaida, nykyään saavuttavat. Television, tietotekniikan, internetin ja mainosten koulima islamistinen terrorismi päihittää katsojaluvuissa aina mennen tullen jalkapallon maailmanmestaruuskisat. Hollywoodin mallioppilaana se järjestää tärkeät verilöylynsä katastrofielokuvia, splattereita ja scifi-trilllereitä apinoiden. Myös tässä näkyy sen riippuvuus vihatusta lännestä. La Société du spectacle, 'Spektaakkelin yhteiskunta', kuten situationistit asian aikanaan ilmaisivat, herää sen medioissa henkiin." (Hans Magnus Enzensbergerin esseestä "Kauhunkylväjät" 2006, suom. 2013)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #11

”Lapset ovat joka tapauksessa syyttömiä äitiensä synteihin.”

Saattaa siellä lasten joukossa olla niitä ihan itsekin syntiä tehneitä.

Vanhimmat lapset eivät nimittäin mitään varsinaisia ”lapsia” enää ole. sillä osa heistä on jo täysi-ikäisiä.

Näin ainakin suojelupoliisista kerrottiin viime keväänä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #18

Joo, siellä on tosi vaikeita asioita mietittävänä. Miten esimerkiksi suhtaudummme 13-vuotiaaseen tyttöön, jonka äiti on naittanut Isis-taistelijalle? Suhtaudummeko häneen lapsena vai Isis-vaimona?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #21

Siellä noudatetaan sikäläistä lakia, missä 13-vuotiaan naimisiin meno on lain mukaista. Eli se on ok muille paitsi islamofobisille rasisteille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #22

Nyt puhumme siitä miten suhtaudumme jos heidät haetaan Suomeen. Mikä on lapsen etu siinä tilanteessa?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #24

Eikö lapsen etu ole olla myös isänsä seurassa? Rasistinen perheiden hajottaminen ei koskaan ole lasten etu.

Suomi on tunnetusti rasistinen maa, joten miksi monikulttuurisemmasta maasta pitäisi väkivalloin tuoda lapsia tänne.

Voitko perusteella, miksi lapsi ei saa olla isänsä seurassa? #fasismi

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #26

Isis aivopesee heitä islamilaisen kalifaatin taistelijoiksi. Lapsen etu edellä pitää mennä. Tässä tapauksessa lapsen etu voi olla se, että heidät otetaan huostaan, pois pimahtaneitten vanhempien ulottuvilta. Lapset ovat uhreja uskonnollisesti höyrähtäneissä porukoissa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #30

Ajattelusi on rasistista ja islamofobista. Sinun pitäisi tutustua islamin uskoisiin, niin pääset irti peloistasi. Surullista.

Tekstisi on selvää kiihotusta kansanryhmää vastaan. Kuin hommaforumia lukisi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #32

Tässä ei ole kyse ihonväristä. Me kaikki näimme miten mustakaapu puhui televisiossa suomea ja kehui olevansa Suomen kansalainen. Ei sieltä teltan alta ihonväri näkynyt, eikä sillä mitään merkitystä ole. Isiksen kalifaatissa lapsia kasvatetaan vakoojiksi, saarnaajiksi, taistelijoiksi ja itsemurhapommittajiksi. Ei heidän suomalaisuudellaan tai somalialaisuudellaan mitään väliä ole, ainakaan Isikselle. Siellä pitää puhua arabiaa ja kieltää taustansa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #35

Nykyisin rasismi on ennakkoluuloja, vihapuhetta ja väkivaltaista ajattelua. Pimahtanut, mustakaapu, teltta. Järkyttävää.

Näyttökaappaus otettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Tässä sinulle järkyttävää rasismia: CNN:n aiheesta tekemässä dokumentissa esitellään 12-vuotiasta vääräuskoisille kostoa vannovaa taistelijaa ja ihmetellään, kuinka voimakkaasti aivopesty lapsi on. Heille on myös opetettu, että taistelu jatkuu Euroopassa, kalifaatin häviö on tilapäistä. Mistä iästä lähtien tämän pystyy opettamaan pois? Kolmevuotiaasta voi ehkä saada kunnon ihmisen, 17-vuotiaasta luultavasti ei, mutta missä kulkee raja? Miten viranomaisten pitää suhtautua äitinsä naittamaan 13-vuotiaan lapseen, lapsena vai isis-vaimona? Paljon erittäin vaikeita kysymyksiä.

Ei sinun tarvitse ottaa kaappausta yhdestä kommentista. Jaa ihmeessä koko puheenvuoro niin tulee kavereillesikin jotain ajateltavaa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #45

Mikä peruste tuo on hajottaa fasistisesti toisessa maassa olevat perheet?

Mikään kansainvälinen sopimus ei anna laillisia oikeuksia suomalaisviranomaisten tehdä rikollisia lapsikaappauksia ulkomailla. Vai aikooko Lamminpää laittaa suomalaiset aseistettuna toimimaan. Eikös nämä isät ole Lamminpään islamofobisten ajatusten mukaan jotain aseistettuja terroristeja?

Tällä vain sotahullut poliitikot haluaa laittaa suomalaisviranomaiset ammuskelemaan islaminuskoisia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #50

Suomella ei ole viranomaisvaltuuksia hakea lapsia pois leiriltä, eikä heitä voi myöskään noutaa ilman äitien suostumusta, vaikka jotkut tahot ovat Suomessa tätä toivoneet. Haaviston mukaan Suomi on keskustellut etenkin Ruotsin ja Norjan viranomaisten kanssa, miten vaikeassa tilanteessa pitäisi käytännössä edetä.

– Suomen viranomaiset eivät voi mennä sinne leirille huseeraamaan, koska Suomen viranomaisilla ei ole siellä toimivaltuutta, vaan meidän yhteydet leirille tapahtuvat kansainvälisten järjestöjen, kuten YK:n ja Kansainvälistä Punaisen Ristin kautta, jotka siellä pystyvät tällä hetkellä toimimaan, Haavisto sanoi linkittämässäni Iltalehden jutussa, jonka olisit tietysti voinut lukaista ennen kuin rupeat räiskimään summittaisesti sinne tänne kuin jumittunut konepistooli sotaelokuvien kliseisimmissä kohtauksissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #24

Perheenyhdistämistä ajatellen aviomies seuraa luonnollisesti aviovaimoaan tänne Suomeen ja mahdollinen perheenlisäys myös.

Paljonkohan sitä Isis-porukkaa loppujen lopuksi sieltä kalifaatin raunioilta mahtaakaan olla tänne Suomeen tulossa, ei siis pelkästään palaamassa ?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #29

Nyt taas mennään metsään niin komeasti että korpi soi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #36

Marko Kivelä,

Vastustatko perheenyhdistämistä ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #29

Noin 12 000 Isis-taistelijoiden perheenjäsentä - naista ja lasta - on nyt Syyrian kurdijoukkojen pidättämänä suljetulla al-Holin leirillä Pohjois-Syyriassa. Tähän mennessä vasta muutama maa, esimerkiksi Venäjä, Kosovo, Indonesia ja Ranska, on hakenut osan kansalaisistaan leiriltä. Al-Holissa on HS:n tietojen mukaan toistakymmentä suomalaista lasta. Suomen viranomaiset eivät vielä toistaiseksi ole auttaneet lapsia pääsemään leiriltä pois, mutta asia on kesken.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #49

Tässä pari päivää sitten suomalaisissa uutisissa kerrottiin, että al-Holin leirillä on 73 000 Isis-taistelijoiden perheenjäsentä, joista suomalaisia naisia 11 ja lapsia 33.

Kovin ovat erilaisia nämä ”faktat” kertojasta riippuen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Sinulla on varmaan tuoreempaa tietoa, minun lainaamani luvut ovat kuukauden takaisesta Hesarista. En ole niin tarkkaan tilannetta seuraillut.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ilmastonmuutos sai tosiaan hysteeriset mittasuhteet, juuri vihreiden joukossa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ilmastonmuutos ei nyt tämän blogin aiheena ollut kuin korkeintaan tosi pitkän mutkan kautta, vaikkapa näin:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237312...

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Ilman islamia tuskin olisi tätä eikä montaa muutakaan ongelmaa, joten tervettä itsesuojelua eikä aiheetonta fobiaa. Päättäjille ei viime vuosina suomalaisten etu ole ollut se päällimmäinen asia, joten luultavasti ei tässäkään varoja säästellä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Lähtökohtana täytyy joka tapauksessa olla, että jokainen suomalaisten rikosepäily - olipa kyse miten vakavasta teosta tahansa - käsitellään erikseen. Kollektiiviset rangaistukset eivät tule kyseeseen, eikä etenkään lapsia voi ryhmänä rangaista vanhempiensa valintojen vuoksi loppuelämäänsä."

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/cc99b833-2...

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Oletkos poika ihan tosissasi että ihmiskunnan elämä olisi ilman islamia kuin ruusuilla tanssimista?

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

En usko, mutta kylläkin parempaa. Kerro minulle vahvasti islamiin nojaava yhteiskunta, jossa asiat olisivat paremmin kuin Suomessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62

Kaikkihan me tiedämme, ettei sellaista ole. Suomi on monessa suhteessa aika yliveto paikka asua. Synnyt mihin yhteiskuntaluolkkaan tahansa, Suomessa on maailman parhaat mahdollisuudet päästä mihin tahansa, jos haluaa ja on valmis tekemään sen eteen töitä.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola Vastaus kommenttiin #67

Ja sinä olet sitä mieltä, että tämän huonomman elämänmallin kannattajien tulo Suomeen olisi hyvästä? Pitäisi ihan valtion varoin käydä heitä tänne noutamassa tai muuten rajat avata. Joka tätä empiirisen tiedon pohjalta vastustaa on joku islamfoobikko eikä rationaalinen ihminen. Heille, kun täällä rakennetaan asunnot ja muut niin voidaan sitten ilmastonmuutoksen torjumiseksi korottaa suomalaisten veroja ja kieltää yksityisautoilua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

No, jos vaivauduit lukemaan blogini, niin ehkä ymmärsit, että en minä noin ajattele. Sitä mieltä olen, että niitten lasten tulo Suomeen olisi niitten lasten etu. Vanhempien kanssa tai ilman.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

On rasistista ajatella, että nuo unelmaansa elävät naiset olisivat tehneet mitään väärää. Siksi sellainen puhe, että heiltä otetaan lapset pois, on fasismia. Onhan noilla lapsilla isätkin, joilla on tasa-arvon nojalla täysin yhtä suuret oikeudet lapsiinsa kuin äidilläänsäkin.

Hehän voivat toki lähteä Suomeen. Miksi heitä jotenkin tulisi "hakea". Ovathan he itse päässeet monikulttuuriseen onnelaan, joten kyllähän he sieltä poiskin osaavat tulla.

Ihmettelen, miksi Haavisto yrittää fasistisesti hajottaa nämä monikulttuuriset perheet. Sairasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lapsen etu edellä pitää mennä. Tässä tapauksessa lapsen etu saattaa olla se, että heidät otetaan huostaan, pois pimahtaneitten vanhempien ulottuvilta. Lapset ovat uhreja uskonnollisesti höyrähtäneissä porukoissa. Isis aivopesee heitä islamilaisen kalifaatin taistelijoiksi.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Pelottaa tuollainen natsiajattelu. Taisi olla 1930-lukua, kun saksassakin juutalaisilta vietiin lapsia. Uunin luukut jo kolisevat.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #34

Auttaako tällainen trollaus keskustelua? Ja mikä lienee tavoitteesi?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #37

Tavoitteeni on vihapuheen ja islamofobian kitkeminen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #40

"Tänä keväänä on vapautunut jesidinaisia, joita Isis-miehet raiskasivat yli neljä vuotta. On naisia, jotka on pakotettu naimisiin kymmenen eri Isis-miehen kanssa. On raskaana olevia teinityttöjä. On myös raiskattuja poikia." (HS viikko 21/2019)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #42

Ja on myös suomalaisten Isis-terroristien lapsia, jotka ovat varttuneet kalifaattia rakentaessaan täysi-ikäisiksi ja jotka saattavat olla osallistuneet sotarikoksiin.

On se HS:lle niin vaikeaa informoida asiallisesti maanmiehistämme. Mutta niin on toki hallituksellekin.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #42

Nuo ovat vain yksittäistapauksia. Niillä ei ole mitään tekemistä maassa olevien suomalaistaustaisten naisten kanssa. Heillä on hyvät aviomiehet. On rasistista yhdistää nuo asiat toisiinsa. Suomessakin nimenomaan suomalaismiehet ne vasta raiskaavatskin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #58

Suomalaismiehet taitavat raiskata ulkomaillakin.

Syyriassa ja Irakissa oli vallan erinomainen tilaisuus raiskata sekä oman puolen että vihollisen lapsia, naisia ja miehiä Isis-joukoissa kalifaatin rakennustöissä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #40

Kleemola olet täysin pihalla siitä mistä tässä blogissa on kysymys.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Niinhän siinä alkaa pikkuhiljaa käymään, kuten aavistelinkin. Uusi sisäministeri alkaa heti vetämään hommaansa vihkoon. Ei toisaalta yllätä, sillä vihreän ideologian omaava höpöheikki ei vain voi onnistua menestyksekkäästi sisäministerin virassa.

Mikäli Ohisalo aikoo tuon pestin jatkossa vielä kunnialla ja menestyksellä hoitaa, niin silloin takin pitää pyöriä vinhalla vauhdilla ja kauas pois vihreiden " maailma parannetaan halaamalla " -ideologiasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mikäli olisit lukenut tämän blogin, olisit ehkä huomannut, että tämä ei koske sisäministeri Ohisaloa, vaan ulkoministeri Haavistoa. Haaviston mukaan Suomi on keskustellut etenkin Ruotsin ja Norjan viranomaisten kanssa, miten vaikeassa tilanteessa pitäisi käytännössä edetä.

– Suomen viranomaiset eivät voi mennä sinne leirille huseeraamaan, koska Suomen viranomaisilla ei ole siellä toimivaltuutta, vaan meidän yhteydet leirille tapahtuvat kansainvälisten järjestöjen, kuten YK:n ja Kansainvälistä Punaisen Ristin kautta, jotka siellä pystyvät tällä hetkellä toimimaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Kirjoitin kommenttini luettuani lehdessä olleen Sisäministerin kommentin. Liittyy oleellisesti aiheeseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #69

Missä lehdessä ja koska? Tässä muuten kirjoitus joka liittyy oleellisesti sisäministeri Ohisaloon:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277767...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #70
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #71

Mikäs lehti se semmoinen on? Tätäkö tarkoitit:

Pekka Haavisto huomautti leireillä olevien suomalaisten lähteneen alueelle kaikkien annettujen ohjeiden kuten matkustusohjeiden vastaisesti tukemaan Isisin kalifaattia.

”Siellä leireissä on naisia ja lapsia, ainakin noin 10 000. Siellä on myös pieniä lapsia. Hallitus selvittää tietysti tällaisten ihmisten kohdalla, mitä apua mahdollisesti tarvitaan. Mikäli he hakeutuvat Suomen konsulaattiin, suomalaisina he saavat tietysti palata kotimaahan.”

Maria Ohisalo lisäsi, että myös lapsen oikeudet velvoittavat Suomea.

”Hallitus paraikaa kerää tietoa mahdollisimman monilta asiantuntijoilta. Se tiedetään, että olot siellä ovat vankilanomaiset. ”

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/nyt-tuli...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #74

Iltasanomissa ensimmäisenä otsikkona eilen illalla.

Onneksi tuli järkiinsä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #75

Ohisalohan on järki-ihminen ollut aina. Iltsarin otsikot nyt on mitä milloinkin.

Toimituksen poiminnat