Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Seksuaalirikokset maahanmuuttovastaisuuden keppihevosena

Seksuaalirikollisuudesta on ollut paljon puhetta ja vähän asiaa. Kuten tavallista, viisaimmat sanat tulevat siltä suunnalta jolta ankarin ja osuvin islamin kritisointikin. Arvasitte aivan oikein, viittaan algerialaiseen kirjailijaan Kamel Daoudiin:

"Onko maahanmuuttaja siis villi-ihminen? Ei. Hän on vain erilainen. Niinpä ei riitä, että hänelle kirjoitetaan paperit ja osoitetaan makuusija vastaanottokeskuksessa. Pakolainen on toki pelastettava fyysisestä hädästä, mutta hänen sieluaankin on muokattava. Hän nimittäin kantaa mukanaan myös arabi -ja muslimimaailman sitä toiseutta, johon kuuluu seksuaalinen ahdistuneisuus ja sairaalloinen suhde naiseen ja ruumiillisuuteen, seksiin ja intohimoon. Pelkkä vastaanottaminen ei vielä ole parantamista. Jos suljetaan silmät kotouttamisen vaatimalta pitkältä työltä, päädytään hyväuskoiseen hölmöyteen, joka lopulta voi tappaa. Pakolaisia ja maahanmuuttajia ei saa leimata rikollisen vähemmistön perusteella, mutta on löydettävä yhteiset arvot, jotka meidän kaikkien on mahdollista jakaa; jotka on opetettava kaikille; joita on puolustettava ja jotka on ymmärrettävä. Tässä on kotouttamisen vastuu", Kamel Daoud kirjoitti muutaman vuoden takaisessa kolumnissaan, joka sai Ranskassa paljon huomiota, mutta unohtui Suomessa Kanavan sivuille.

Seksuaalirikosten ennaltaehkäisy on tärkeää työtä. Sen näkeminen pelkkänä maahanmuuttokysymyksenä, kuten eräissä piireissä Oulun jälkeen kävi, on tolkutonta politikointia, joka ei estä rikoksia eikä auta uhreja.

Olen aina ihmetellyt joidenkin huonoa muistia. Vuonna 2015 persut oli hallituksessa. Mitä he tekivät? Vouhottivat hysteerisesti. Sitä samaa ne tekee vieläkin, vaikka turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut. Halla-aho yrittää tehdä maahanmuuttovastaisuudesta vaaliteeman. Kyllä, nyt se sanoo sen ääneen. Aikaisemmin se käytti eufemismia "maahanmuuttokritiikki", mutta nyt se on paljastanut todellisen karvansa kun se luulee että koko kansa on sekaisin Oulun tapausten vuoksi. Ei onneksi ole. Suurin osa meistä on tolkun ihmisiä, jotka ymmärtävät oikein hyvin, että todelliset haasteet ovat ilmastonmuutos, köyhyyden torjuminen ja kestävä kehitys.

Soini ei kai koskaan oikein innostunut Halla-ahon maahanmuuttovouhotuksesta, mutta haistoi hänessä mahdollisuuden paisuttaa persutaikinaa uskomattomiin mittoihin. Suomen poliittisessa historiassa ei ole toista liikettä joka olisi toisen populistipuolueen savuavilta raunioilta noussut sellaiseen menestykseen. Sekä perussuomalaisten nousu että tuho ovat Soinin käsikirjoittamia.

Halla-aho on tosiaan pölhöpopulisti pahimmasta päästä. Monet hänen kannanottonsa ovat todella vastenmielisiä, esimerkiksi sotilasjuntan toivominen Kreikkaan ja fantasiointi puistohomojen hakkaamisesta. Muistelen tämän jälki-isänmaallisen ja näennäiskonservatiivisen, tyhjää jauhavan "maahanmuuttokritiikin" pääideologin katsoneen tarpeelliseksi vastustaa myös "kasvissyönnin tahallista levittämistä" suomalaisten koululaisten keskuuteen. Halla-aho vihjaisi puheenvuorossaan, että kasvissyöjiä varten Suomeen roudataan kaukaisista maista soijaa, mikä aiheuttaa ekologisia ongelmia. Argumentissa olisi jotain mieltä, jos lähes kaikkea Suomeen tuotavaa soijaa EI syötettäisi "tuotantoeläimille" ja jos PARAS tapa vähentää soijan tuontitarvetta EI olisi kasvissyöjäksi ryhtyminen.

Se on muuten hupaisaa, että Halla-ahon fanit kuvittelevat, että heitä sorretetaan. Valkoinen heteromies on ahdistettu nurkkaan ja kohta ei saa edes omaa nakkimukiaan näpeissään pitää, siihenkin lykätään soijaa! Suomen somaleja, vihreitä naisia ja homoja ei saa pilkata mutta heidän rakasta mestariaan kyllä. Kuvitelma johtunee siitä, että Halla-aho on saanut kaunaretoriikastaan tuomion, mutta Halla-ahon omat loukkaantumiset ja kantelut eivät ole olleet yhtä menestyksekkäitä.

En muuten ole huomannut muiden olevan sananvapauden rajoittamisen asialla kuin nimenomaan persujen. Senhän takia he ovat väleissä "MV-lehden" kanssa. Itse asiassa niiden omakaan lehti ei juuri eroa Mustamaalauksen Vimmasta, jonka valeuutisia niiden puheenjohtajakin jakaa Facebook-sivulleen kun ei muka tiedä, ettei MV ole luotettava lähde.

Kevät tuli jytky suli Teuvo sanoi uliuli. Oulupaniikki toi ainakin tilapäisen kannatuspiikin persuille, mutta kärkeen heillä ei ole enää mitään asiaa. SDP ja kokoomus kilpailevat ykkössijasta, keskustan kannatus on pudonnut. Muiden puolueiden kannatuksessa ei ole ollut suurempia heittoja, vihreät on neljän suurimman joukossa ollut vuoden 2017 puoluekokouksesta saakka. Jos verrataan edellisiin eduskuntavaaleihin, niin vihreille on tulossa suuri vaalivoitto ja persuille suuri romahdus, vaikka sekä persut että vasemmisto ovat tässä viime kuun aikana vähän kasvattaneet kannatustaan. Ilmeisesti ääripäät saavat voimaa toisistaan?

SDP:n vaalivoitto on tosiaan lähes selviö, eikä kokoomus ota tästä hallituksesta niin pahasti takkinsa kuin keskusta, joka luultavasti jää oppositioon nuolemaan haavojaan. Soini yritti aikoinaan pelata varman päälle ottamalla kevyemmän ulkoministerin salkun kantaakseen. Siinä vain kävi niin että puolue hajosi alta. Nykyisten perussuomalaisten kanssa ei kukaan halua tehdä yhteistyötä, mutta ei heitä mihinkään tarvitakaan. SDP, kokoomus ja vihreät voivat ihan hyvin muodostaa hallituksen. Rinne selvinnee jotenkin pääministerin hommasta, Orpo on jo osoittanut olevansa kykenevä valtiovarainministeriksi, ja Haavistoa parempaa ulkoministeriä on vaikea edes kuvitella. RKP:lle käy kaikki kunhan se on myös ruotsiksi, ja Li Andersson olisi varmaan ihan hyvä kulttuuriministeri. Ei niin hyvä kuin Claes Andersson aikoinaan, mutta kuka olisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Huvittava oksennus koko kirjoitus.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onneksi et tykännyt. Olisin joutunut epäilemään, että olen väärässä.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Alkoi hyvin ja odotin, että tekstistä olisi selvinnyt jotakin uutta, selventävää ratkaisua tai erilaista näkökulmaa ongelmiin, mutta se olikin vain perinteistä keppihevostelua persuja kohtaan maahanmuuttoteemalla.

"..mutta on löydettävä yhteiset arvot, jotka meidän kaikkien on mahdollista jakaa"
Maahanmuuttovuohotusta on harrastettu tässä jo yli kolme vuotta, ja vieläkin sinä arvuuttelet niitä yhteisiä arvoja. Joko on löytynyt, jotta päästäisiin niiden pohjalta ratkaisemaan niitä ongelmia?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mitä sinä olet löytänyt? Et ainakaan puheenvuoroni pointtia.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"mutta se olikin vain perinteistä keppihevostelua persuja kohtaan maahanmuuttoteemalla."

Vähän sama olo tuli. Kirjoittajalla kiehui persuvihakattila yli.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En minä vihaa persuja. Ohukainen ja Paksukainen tekee ihan hauskaa poliittista komediaa edelleen, vaikkeivät enää yhdessä esiinnykään niin kuin suuruutensa päivinä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #7

M.L:" Ohukainen ja Paksukainen.."

Ei hvetti..meinaan tikahtua..olet tosi vitsikäs.
PS keksitkö ite?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #48

En muista kuka sen on keksinyt. Voi olla, että olen itse keksinyt sen, mutta tuskin olen ainoa. Joku on varmasti käyttänyt näistä herroista tätä ilmaisua jo ennen minua jossakin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

No tässä vaalien alla tähän paatostukseen on tottuminen.

Toivottavasti vaan ihmiset ymmärtäisivät että vihreät ei järjellisesti poikkea juurikaan persuista.

Vouhotuksen aihe vaan on eri.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Lue vaikka Aristoteleen Runousoppi ja Retoriikka niin ymmärrät mitä paatos tarkoittaa. Ei kannata käyttää sanoja joita ei ymmärrä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #8

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Paatos
Sinun tasoiselle riittää Wikipedia.

"Arkikielessä paatoksella tarkoitetaan puheen voimakasta tunneväritystä, johon liittyy usein intomielisyyttä, mahtipontisuutta tai korkealentoisuutta. Tällöin voidaan puhua pateettisuudesta."

Nyt sinäkin tiedät mitä on paatostaminen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #9

"Paatostaminen" ei edelleenkään tarkoita mitään. Paastoaminen olisi sinulle paikallaan ainakin somessa. Ei ole mikään pakko kirjoittaa kommentteja, jos ei ole puheenvuoron aiheesta mitään sanottavaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #10

Pahoitteluni.

Totesin vain muiden mukana että tällaisiin paatoksiin on tottuminen ennen vaaleja.

Juurihan laitoin sinulle linkin mitä paatos tarkoittaa.
Mutta ilmeisesti sen taivuttaminen on vähän hankalampi homma, kun tulee mukaan verbit ja muut.

http://www.verbix.com/webverbix/Finnish/paatostaa....

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #12

Taisin jo kertoa että tiedän hyvin mitä paatos tarkoittaa. Kommenteistasi päätellen sinua ei wikipediakaan tässä auta. Viljelet paatosta ja retoriikkaa mutta itse aiheesta sinulla ei ole mitään sanottavaa. Tai jos on, pidät sen hyvin piilossa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Joo, tiedän kyllä että englannin kielen sana "pathetic" on kaksimerkityksinen, toisin kuin suomen kielen sana pateettinen. On säälittävää, että kansallismieliset viljelevät tuollaisia anglismeja. Suomensuojelijoille on tilausta.

Kommenttisi on myös suoraan sanottuna säälittävä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Vihreä menee nyt vahvasti vihapuheen vaaravyöhykkeelle ja riskeeraa joutua persuleiman alle lainaamalla Kamel Daoudia. Sitaatin alkuosa kuuluu kirjoitukseen, joka on Saksassa julkaistu vuonna 2016 Alice Schwarzerin toimittamassa teoksessa Der Schock – Die Silvesternacht von Köln:

”Ist der Flüchtling also etwa ein ”Wilder””? Nein. Er ist nur anders und es reicht nicht, ihm Papiere auszustellen und ihn in Gemeinschaftsunterkünften [tarkoittaa yhteismajoituksessa] …” (Daoud, Kamel (2016): ”Cologne, Ort der Phantasmen”, 51. Teoksessa Schwarzer, Alice (2016): Der Schock – Die Silvesternacht von Köln. Kiepenhauer & Witsch, Köln.

Tekstin jatko on erilainen, Saksassa Daoud kirjoittaa kriittisesti islamin naiskuvasta kun suomalaisessa tekstissä hypätään suoraan artikkelin lopun kotouttamiseen. Samassa artikkelissa Daoud kirjoittaa porno-islamismista - Seksi on”Allahin maailman” suurin tuska. niin suuri, että se on tuonut esiin tämän porno-islamismin, jota islamistiset saarnaajat käyttävät puheissaan rekrytoidakseen ”uskovia”: Paratiisikuvauksia, jotka muistattavat enemmän bordellia kuin hurskaitten palkkiota, fantasioita neitsyistä kamikazeille, kehojen metsästystä julkisessa tilassa, hunnun ja burkan puritanismia (Daoud, Kamel (2016), 54, suomennos kirjoittajan).

Suomessa vihreät tai feministiset tutkijat nyt viimeksi haluaa kuulla mitään mistään porno-islamismista. Suomessa pitäisi puhua vaan kaikista suomalaisten Suomessa itsenäisyyden aikana tekemistä seksuaalirikoksista, joilla ei yleisesti ottaen ole mitään tekemistä mainitun porno-islamismin ja tämän oman ajan erityisen yleiseurooppalaisen kulttuurisen muodostuman kanssa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, minä olen lukenut sen esseen jota siteerasin. Se on kyllä täyttä asiaa alusta loppuun. Hauska nähdä, että tässä kommenttiketjussa on joku toinenkin, joka on saanut muutakin yleissivistystä kuin rokotukset.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

No nyt päästään siihen oikeaan asiaan, josta Mika Lamminpää aloitti.
Vai onko tämä se oikea pointti, mitä tarkoitit? Tämä porno-islam?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tässä pieni sitaatti Daoudilta. Näyttää siltä, että se kaikkein kirpein kritiikki islamia kohtaan tulee islamilaisen maailman sisältä: "Muslimimaissa on vähän seksiterapeutteja, eikä heidän neuvojaan kuunnella. Niinpä radikaalit islamistit ovat onnistuneet monopolisoimaan kaiken puheen ruumiillisuudesta, seksistä ja rakkaudesta. Netin ja television radikaali vaahtoaminen on saavuttanut hirviömäiset mittasuhteet. On päädytty eräänlaiseen pornoislamiin. Säädetään eriskummallisia uskonohjeita: Ei saa rakastella alastomana. Naiset eivät saa kosketella banaaneja. Mies ei saa oleskella samassa huonessa naispuolisen työtoverin kanssa - paitsi jos kyseessä sattuu olemaan oma entinen imettäjä."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllä se voimakkain kritiikki islamia kohtaan tosiaan tulee islamilaisen maailman sisältä. Esim. siteeraamani algerialainen kirjailija Kamel Daoud on ollut pitkään algerialaisen sanomalehden ”Le Quotidien d´Oranin” kolumnisti, ja viime vuosina hänen kolumnejaan on näkynyt myös kansainvälisissä sanomalehdissä. Hän sai v. 2015 ranskalaisen kunniamaininnan parhaasta journalismista.

Terroristit ovat pilanneet islamin, tai ainakin islamin maineen. Puhdistus on tietysti muslimien itse tehtävä. Ja sitä Kamel Daoudin kaltaiset toisinajattelijat yrittävät, joskus henkensä kaupalla.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Auktoriteettisi puhui kauniisti islam uskosta ja ihmisistä, se on toiseutta. Mutta auktoriteettisi ei mainunnut, tarvitseeko heidän hyväksyä toiseutta mm kristiuskoa, juutalaisuutta, aasian uskontoja, ateismia. Hän ei myöskään maininnut mihin nämä "yhteiset arvot" nojautuvat. Jokin yhdistelmä näistä?? vai....

Kotouttaminen, siis sellainen pitkäjänteinen ei ole tuottanut tulostaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei minulla ole auktoriteetteja. Luen kyllä mielelläni hyviä kirjailijoita, koska haluan tehdä vaikutuksen itseeni.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ei taida tämä Daoud olla perillä kotoutumisasioista. Kotouttaminen kun ei yksiselitteisesti ole toiminut, eikä tule toimimaan. Näitä Suomeen tulleitakin on kohdeltu kuin kisoista kotiin palaavia olympiavoittajia mutta siellä syrjässä ja työttömänä ne vaan yhä ovat. Kovasti valittelevat rasismia, syrjintää ja suvaitsemattomuutta; se lienee ainoa oppi joka on kotouttamisella saatu menemään perille.

Samassa kappaleessakin kirjoittaa maahanmuuttajista ja pakolaisista; ikään kuin nämä eivät olisi eri asioita. Oikeudetta rajojen yli rynnimisestä ei kustantaja todennäköisesti sallisi kirjoitettavankaan. Koko sitaatti ei edusta juurikaan mitään muuta kuin "meillä on unelma" -tyyppistä islamisaation romantisoimista. Ja tietenkin, vastuu on meillä.

Onko blogistilla ehdotuksia niiksi "yhteisiksi arvoiksi, jotka meidän kaikkien on mahdollista jakaa; jotka on opetettava kaikille; joita on puolustettava ja jotka on ymmärrettävä"?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho vastustaa maahanmuuttoa noin yleisesti. Ennen sen mielestä oli tärkeää pitää erillään humanitaarinen ja työperäinen maahanmuutto ja vastustaa vain edellistä, mutta kun turvapaikanhakijoita ei enää oikein tule, sen täytyy nyt sitten vastustaa maahanmuuttoa vain yleensä. Oulusta se sai oivan keppihevosen, mutta taitaapa sen laukka hyytyä ennen vaaleja. Nyt kohistaan vanhusten hoidosta ja kokoomus sai siitä kunnolla pataan, mutta eipä se persujakaan hyödyttänyt. Ei siitä oikein kellään tunnu olevan mitään sanottavaa. Se on sääli, sillä vanhustenhoito olisi asia jolle poliitikot oikeasti voivat tehdäkin jotain. Ehkä maahanmuuttajia pitäisi kouluttaa vaikkapa lähihoitajiksi?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

"Ehkä maahanmuuttajia pitäisi kouluttaa vaikkapa lähihoitajiksi?"
-------
Menet asioiden edelle. Heidät on ensin opetteva puhumaan, ymmärtämään ja kirjoittamaan suomen kieltä. Monet eivät edes osaa lukea tai kirjoittaa omalla äidinkielellään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #33

Jos vaihdat sanan "monet" tilalle "jotkut" niin sitten tuossa on vähän tolkkuakin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #38

Jos välttämättä haluat:

Menet asioiden edelle. Heidät on ensin opetteva puhumaan, ymmärtämään ja kirjoittamaan suomen kieltä. Jotkut eivät edes osaa lukea tai kirjoittaa omalla äidinkielellään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #39

Kyllä minä luin kommenttisi kokonaan. Kyllä Suomessa opetetaan suomea, ja hyvin opetetaankin. Monet oppivat myös lukemaan ja kirjoittamaan suomeksi, vaikka eivät omalla äidinkielellään osaisikaan.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Eikö olisi parempi keskittyä omiin vahvuuksiin. Otsikoidusta asiasta ei juuri puhuta mitään. Persut ja Halla-Aho sopisivat otsikoksi paremmin. Eikä kannata syyttää muita mustamaalamisesta. Jos joku, niin tämä blogi edustaa sitä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kirjoitukseni kyllä pysyi otsikossa, ainakin paremmin kuin nämä kommentit. Halla-aho on tässä vain esimerkkinä siitä että asenteellinen maahanmuuttovastaisuus saa osakseen kohtuuttomasti huomiota kun taas älykäs islamin kritiikki, jota Kamel Daoud edustaa, jää aivan liian vähälle huomiolle. Daoud kirjoittaa räväkästi, ja hänen rohkeuttaan on pakko ihailla. Tuollaista islam-kritiikkiä islamilaisessa maailmassa elävä kirjailija kirjoittaa henkensä kaupalla. Hätäkös Ohukaisen on norsunluutornissaan Eirassa nettiin kirjoitella.

Paksukaista käy melkein sääliksi. Edes Oulun tapahtumat eivät sataneet Sinisten laariin, ja persujen hajottua heidän entiset äänestäjänsä valuvat kuka minnekin. Suurin osa palaa demareihin, jonkin verran menee kuitenkin myös keskustaan, kokoomukseen ja jopa vihreisiin. Ei auta vaikka Paksukainen kuinka polkisi kasvishomofillarillaan ja Jussi Niinistö kaataisi kukkakaalipirtelön jos toisenkin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Vihreissä todellisia tolkun ihmisiä on olemattoman vähän, tämä blogikin on siitä eräs todiste. Ruotsissahan ihmiset ovat jo tajunneet, että vihreät ei ole tolkun puolue ja se fiksumpi porukka onkin puolueesta häipynyt ja jäljelle on jäänyt se fanaattinen hörhösakki. Ruotsin vihreät ovatkin nykyään 4% marginaalipuolue.

Ja mitä tähän Halla-ahoon tulee, niin kaveri on kyllä ollut oikeassa alusta alkaen maahanmuuton suhteen. Muslimien maahanmuutto on ilman muuta haitallista maahanmuuttoa, ja siitä saa todisteet jos vaikka menee katseleen miltä Tukholman monissa ghettolähiöissä näyttää(niitä muodostuu kyllä Suomeenkin). Minä tiedän mitä se on, mutta vihreät kuten Lamminpää eivät sitä tiedä, eivätkä oikeasti halua edes tietää. On kivempi elää siinä omassa kuplassaan, mukavilla asuinalueilla joissa ei pahemmin somaleita ja arabeja ym. näy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sehän minua ihmetyttää että kuinka tämä entinen kielitieteilijä, nykyinen nettikirjoittelija on niin kovin kauhuissaan maahanmuutosta. Eihän niitä Eirassa pahemmin näy. Mutta niinhä se aina tahtoo olla että eniten maahanmuuttoa pelätään siellä missä sitä vähiten on.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Onko maahanmuutto muka nyt ihan niin pieni asia?

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/746270-vierask...

"Järjestys muuttuu vuoteen 2035 mennessä. Ennusteen mukaan Espoon suurin vieraskielisten joukko on kotoisin Aasiasta, erityisesti Kiinasta. Toisena ovat Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä tulleet ja kolmantena venäjänkieliset"

Ennen kaikkea ne kaikkein ongelmalliset ryhmät näyttävät olevan kasvussa.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Sakarille ja muillekin "maahanmuuttokriittisille"!

Tämän päivän Hesarin Sunnuntailiitteessä oli Anna-Stina Nykäsen erinomainen juttu maahanmuuttajista otsikolla Tuntematon tekijä.

Suosittelen mm. kaikille persuille. Ison Timon sanoin luettuanne saattaisitte "jotakin oppiakin asiasta".

Juttu on kyllä aika pitkä, joten se ei ehkä ihan jokaiselle persulle sovellu, mutta jospa edes te sivistyneimmät yrittäisitte.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kourin tuntuvaa itseriittoisuutta oman sivistyneisyytensä suhteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näistä asioista kirjoittaminen herättää täällä aina mestarin opetuslapset kuola valuen kiistämään kaiken :)

Kyllä se koville ottaa, eikä ne eiran ''älykön'' jutut tehoa kuin juuri tähän persukannattajajoukkoon.

Halla-aho on puhdas rasismillaratsastaja, eikä häntä kukaan tervejärkinen tosissaan ota.

Vaalien jälkeen on taas oppositiossa aikaa kehittää uusia sloganeita, joilla saa maahanmuuttajia haukuttua, mutta päätöksentekoon ei persut pääse.

Se jos mikä on hyvä asia suomalaisille.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Monet hänen kannanottonsa ovat todella vastenmielisiä, esimerkiksi sotilasjuntan toivominen Kreikkaan...

Halla-aho ei toivonut sotilasjunttaa Kreikkaan vaan ainoastaan totesi, että jos EU:n Kreikkaan kohdistamat vaatimukset olisi pitänyt toteuttaa pilkulleen, niin se olisi onnistunut vain sotilasjuntan avulla.

- ...ja fantasiointi puistohomojen hakkaamisesta."

Tästä en ole varma, mihin viittaa, koska en muista Halla-ahon maininneen mitään puistohomojen hakkaamisesta, mutta jos kyse on ns. "homonampumiskohusta", niin ainakaan siinä Halla-aho ei fantasioinut väkivallasta homoja kohtaan vaan väkivallasta seksuaalisia ahdistelijoita kohtaan. Halla-aho itse oli joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi ja suivaantunut siitä niin, että meni kirjoittelemaan harkitsemattomia nettiin. Se ei ollut hänen parhaita kirjoituksiaan, mutta viimeistään #metoo kampanjan ansiosta varsin ymmärrettävä reaktio ahdistavaan tilanteeseen joutuneelta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hyvä kun otit tuon #metoon puheeksi... minua on aina ihmetyttänyt että ne samat ihmiset jotka ovat syyttäneet "metoota ylilyönneistä ovat nyt niin "metoota kun ahdistelija ei olekaan kantasuomalainen.

Unohdin muuten mainita, että Ohukainen taisi olla myös sitä mieltä, että vihreitä naisia saa raiskata. Se taisi sentään olla liian paksua Paksukaisellekin, joka nyt ei varsinaisesti mikään naisten oikeuksien esitaistelija ole koskaan muuten ollut.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan." Tämä tosiaan on sitaatti Halla-ahon blogista.

Helvetissä on erityinen paikka nettitrolleille jotka Halla-ahon rasismia, homofobiaa ja naisvihaa valkopesevät. Heidän ympärillään pörrää isoja rumia kärpäsiä, jotka vastaavat kaikkeen mitä he sanovat huutaen esimerkiksi: “Te ja teidän kommarilaumanne olette yhteistoimintaHUORIA, joita on aika rankaista rikoksistanne lapsiamme kohtaan. Kovin ottein.” [suora lainaus nettipalautteesta]

http://jyrkikasvi.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuur...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomessa pitäisi päästä Tanskan malliin jossa puolueet keskustelevat avoimen kriittisesti maahanmuutosta.

Kansalaiset ovat maahanmuuttokriittisiä mutta puoluetasolla aihetta vältellään.

Lamminpäät ja ritalat alkavat kuulua jo vähemmistöön.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minähän keskustelen avoimen kriittisesti maahanmuutosta. Tämäkin puheenvuoroni oli juuri sitä. Maahanmuuttovastaisuus taas on hanurista, minkä enemmistö suomalaisista toki tietääkin. Maahanmuuttovastaisilla on hassu tapa kuvitella, että he ovat jokin hiljainen enemmistö. Se on muuten osuva luonnehdinta, mutta he eivät ole enemmistö eivätkä edes hiljaa.

Toimituksen poiminnat