Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

123 metriä korkea kellotorni ja muita turistinähtävyyksiä

Salisbury on viehättävä englantilainen pikkukaupunki, jossa jokainen itseään kunnioittava britti mielellään vierailee. Tunnetaanpa se hiukan kauempanakin; viime keväänä sen kuuluisaa kirkkoa, jossa on peräti 123 metriä korkea kellotorni ja hemmetin vanhat kellot, tuli Venäjältäkin pari turistia ihailemaan, nimittäin Aleksandr Petrov (omaa sukua Miškin) ja Ruslan Bosirov (oik.  Anatoli Tshepiga). Miekkosilla oli mukanaan hajuvesipullo, jonka nimi oli Premier Jour - Eau de parfym. Se olikin sitten vähän tymäkämpää ainetta. Miekkoset olivat ehtineet jostain tuntemattomasta syystä hieromaan sitä Skripalien ovenkahvaan. Näin siitäkin huolimatta, että visiitti Salisburyyn oli kovin tiukasti aikataulutettu. Tai saattaahan se olla, että venäläisillä turisteilla on yleensäkin tapana lentää viuhahtaa Englantiin , käydä tsekkaamassa se kellotorni ja ehtiä vielä samana päivänä takaisin Venäjälle.

Jotain kolkosti huvittavaa oli kyllä siinä, miten nämä veijarit reissuaan Venäjän televisiossa selittivät.  "Tuomiokirkko on hyvin kaunis. Siellä käy paljon turisteja, paljon myös venäläisiä turisteja." 123 metriä korkea kellotornikin muistettiin mainita. Se oli juuri sellainen täysin turha yksityiskohta, jollaisia matkaoppaat vilisevät, mutta joita kukaan paikan päällä käynyt turisti ei pane merkille.

Aleksandr Petrovin passilla Salisburyssa liikkunut ”lisäravinnekauppias” eli RT:n ulkopuolisessa todellisuudessa sotilaslääkäri oli toinen Sergei ja Julia Skripalin myrkytysyrityksestä epäillyistä venäläisistä. Bellingcat oli jo aikaisemmin selvittänyt, että molemmat epäillyt ovat Venäjän sotilastiedustelun GRU:n agentteja. Bellingcat on joukkorahoitettu kansainvälinen kansalaisjournalistien verkosto. Kansainvälisesti tunnetuimmat selvitykset ovat MH17-lentokoneen alasampuminen ja Syyrian sotatoimet. Verkosto tutkii myös kymmeniä muita teemoja ympäri maailmaa.

Venäjän mukaan molemmat Salisburyssa hermomyrkyllä parfymoineet miehet ovat siviilejä. Presidentti  Vladimir Putin haukkui lokakuun alussa Sergei Skripalin isänmaanpetturiksi ja vakoojaksi.

"Hänhän on yksinkertaisesti paskiainen, siinä kaikki", Putin sanoi. Ei oikein kuullosta presidentin puheilta. Kuten ei sekään, että jos venäläiset olisivat oikeasti halunneet tappaa Skripalit, niin nämä olisivat kuolleet. Ei tuollainen presidentiltä kuulosta. Mafiapäälliköltä tuollaista puhetta voisi odottaa. Ja sellainenhan Putin onkin. Kaikki tietävät, ettei hänen valtava omaisuutensa ole rehellisin keinoin hankittu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat