Mielenosoitus sujui fasistisella tyyneydellä

Vuosi sitten jihad-terroristi puukotti ihmisiä Turussa. Ja viime viikonloppuna Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) natsit käyttivät sitä keppihevosenaan ja tekivät Akatemiatalon edessä natsitervehdyksiä. Eivät he sillä uhrien muistoa kunnioittaneet, vaan protestoivat sitä, että heidän tiensä tulee päättymään hovioikeudessa juuri kyseisellä talolla. Suomalainen oikeusvaltio toimii niin jihadistien kuin uusnatsienkin kohdalla.

Sehän toki tiedetään jo ennestään, että myös sananvapautta PVL vastustaa, eihän ne muuten olisi Jyväskylän kirjastossa iskeneet kun siellä esiteltiin kirjaa Äärioikeisto Suomessa. Sitä ei toki tarvi pelätä että PVL yltäisi samanlaisiin ruumiskasoihin kuin oppi-isänsä Hitler. Toistaiseksi heidän saldonsa Suomessa on vain yksi kuolonuhri.

Mitä ns. äärivasemmistoon Suomessa tulee, niin sen rajuin isku Turussa taisi olla se, että yhden Suomi ensin -öyhöttäjän päästä vietiin lippalakki. Rikoskomisario vahvisti, että yhden miehen jalalle sattui jotain, mutta kyse ei ollut pahoinpitelystä vaan ennemminkin kiusanteosta. Tämä Suomi ensin -aktiivi tavoitteli lippistään takaisin kun anarkistiporukkaan kuulunut henkilö heittäytyi tyypin jalkoihin, jolloin jo valmiiksi alamäessä horjahdellut aktivisti kaatui. Näin se meni eilisen päivän Turun Sanomien mukaan. Muuten Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoitus sujui kuulemma fasistisella tyyneydellä.

Helsingissä tuli viime vuonna tietoon 57 ekstremististä rikosta. Näistä 56 oli väkivaltaisen äärioikeiston ja yksi väkivaltaisen äärivasemmiston tekemä. Yhtään uskonnolla perusteltua väkivallantekoa ei Helsingissä ollut. Turussa oli tämä yksi, jonka kaikki tietävät.

Suojelupoliisi oli saanut Turun vastaanottokeskuksesta vihjeen, että tuota kaveria kannattaisi seurata, mutta vihjettä ei otettu riittävän vakavasti. Suojelupoliisilla on tietysti siinä mielessä epäkiitollinen homma, että kun se onnistuu torjumaan iskun, siitä ei kukaan saa tietää, mutta jos se epäonnistuu, se on uutinen.

Joka tapauksessa poliisin toiminta oli mallikasta. Terroristi ei saanut kaipaamaansa marttyyrin kruunua eikä Isis ottanut tekoa kontolleen. Sehän ottaa "kunnian" vain "onnistuneista" iskuista, joissa tekijäkin kuolee.

 

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu