Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Mustamaalauksen Vimma

MV-sivustoa koskeva oikeudenkäynti alkoi Helsingin käräjäoikeudessa 13. kesäkuuta. MV:n perustajalle Ilja Janitskinille vaaditaan rangaistusta yli 20 rikoksesta, kuten törkeästä kunnianloukkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteessä on myös dosentti Johan Bäckman, jota syytetään toimittajaan kohdistuneesta vainosta ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Lisäksi syytettynä on kaksi vähemmän tunnettua yksityishenkilöä.

Se on kyllä liian vähän jos Janitskin ja desantti Bäckman sakoilla selviävät. Suomessa on perinteisesti annettu liian lepsuja tuomioita tällaisista rikoksista. Ei sakkotuomio taida riittää pelotteeksi. Halla-ahokin selvisi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskontorauhan rikkomisesta pelkillä päiväsakoilla. Kyllä sellaiset Halla-ahon tuloilla helposti pois makselee. Tällaisilla tuomioilla ei ole ennaltaehkäisevää vaikutusta. Toivottavasti Janitskin ja desantti Bäckman saavat huomata, että Suomi ei ole Venäjä. Täällä journalismi ja propaganda ovat kaksi eri asiaa, eikä toimittajia saa vainota.

On ihmeellistä että tätäkin monitaparikollista joku puolustelee. Oikeudessa puolustaja täytyy tietysti olla, siitähän sille maksetaan, ja vaikka olisi itse paholainen niin oikeudenmukainen tuomio tulee. Niin tuli Turun terroristille, ja varmasti tulee myös Janitskinille ja Bäckmanille, kullekin ansionsa mukaan. Saat mitä tilaat vai miten se meni.

Erään semiälyllisenä tunnetun, kaunaretoriikkaa viljelevän nettikirjoittelijan kapeille harteille ovat hänen kannattajansa jo vuosia sovitelleet sananvapauden marttyyrin viittaa ilman mainittavampaa menestystä.  Hän muuten maalitti erään toimittajan julkaisemalla Facebook-sivullaan muka vahingossa MV-sivuston valeuutisen, joka koski Turun puukotusta. Ironista kyllä, Mustamaalauksen Vimma onnistui hujauksessa heittämään sananvapauden marttyyrin viitan peräti kahden vihaamaansa "valtamediaa" edustavan oikean journalistin harteille.

Bäckman ja Janitskin ovat vastaamassa samassa oikeusjutussa. "Jos kaksikko tuomitaan, jäljelle jää poliittinen kysymys siitä, millainen on naapurimaan rooli niin Bäckmanin kuin Janitskinin toimissa. Paineet ovat kovat. Psyykkaus netissä ei taukoa edes vakavien syytteiden käsittelyn ajaksi. Kunnon journalistien on jatkettava työtään päättäväisesti, pelkäämättä ja nöyristelemättä", toteaa Lännen Median yhteistuotannon päätoimittaja Matti Posio kolumnissaan Turun Sanomissa 12.6.2018.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"...desantti Bäckman..."

Todellakin: lipeää siitä rintamasta, johon häntä pyritään tunkemaan??

https://www.suomisanakirja.fi/desantti ("Toisen maailmansodan aikaan vihollisen selustaan vakoilu- tai sabotaasitarkoituksessa lähetetyistä neuvostoliittolaisista laskuvarjomiehistä.")

"On ihmeellistä että tätäkin monitaparikollista joku puolustelee."

Puhunet Janitskinista? Sillä ei oikeastaan ole väliä, kenestä puhut. Yksi länsimaisen oikeusjärjestelmän perusperiaatteista on se, että syytetyillä on oikeus puolustukseen.

"Toivottavasti Janitskin ja desantti Bäckman saavat huomata, että Suomi ei ole Venäjä."

Oletko varma, ettet toivo Suomen tässä tapauksessa olevan "Venäjä" niin kuin sen vastustajat stereotypioissaan mieltävät? Eli siis oletko varma, ettet toivo Stalinin aikaista puhdistusoikeudenkäyntiä, jossa toisinajattelijat raivataan pois muusta piittaamatta?

Mainittakoon lopuksi, että pidän MV-julkaisua ala-arvoisena ja olen sitä mieltä, että se pitää lakkauttaa. Mutta en ole sitä mieltä, että meidän pitäisi sen takia luopua omista käsityksistämme sen suhteen, millainen on oikeudenmukainen oikeusprosessi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jos nyt malttaisit lukea mitä kirjoitin ja kommentoida vasta sitten: "Oikeudessa puolustaja täytyy tietysti olla, siitähän sille maksetaan, ja vaikka olisi itse paholainen niin oikeudenmukainen tuomio tulee. Niin tuli Turun terroristille, ja varmasti tulee myös Janitskinille ja Bäckmanille, kullekin ansionsa mukaan. Saat mitä tilaat vai miten se meni."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pelkäämpä, että sakkoa vaan tulee, tosin nyt ollaan jo melkoisen synkissä vesissä, kun kohteena ei olekaan mikään ryhmä, vaan yksittäiset ihmiset.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Suosittelu kirjaimen "m" käytöstä sanassa "pelkäämpä". Kuulostaa melkein kuin Raid sanoisi "niimpä".

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Näiden MV-rikollisten tekoset voivat aiheuttaa ruumiita, että sinänsä vertaus väkivaltarikollisuuteen on ihan paikallaan. Itsemurhia jne.

Risto Koivula

Puoskarilääketiede ainakin aiheuttaa ruumiita.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

TOivottavasti vielä nämä kaksoset saadaan vastaamaan siitä, mitä pahaa he ovat tehneet Suomelle ylipäänsä ja Suomen ja Venäjän suhteille. Beckmanin toiminnan johdosta Venäjällä kuva Suomesta on kärsinyt pahasti. Valtiollisen propagandan (jossa Suomen mustamaalaamisesta vastasi Beckmann) varassa olevat luulevat, että venäläisiltä siepataan Suomessa lapset vain siksi, että he ovat venäläisiä jne.

Risto Koivula

Se on vähän sillai vuoroin vieraissa...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei Suomessa siepata vain venäläisiä koska ovat venäläisiä, Kyllä täällä siepataan myös ihan suomalaisiakin..

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Pieni tarkennus: Suomessa ei siepata venäläisiä koska ovat venäläisiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Teuvo selvisi sakoilla.

Alkoholisti öykkäri ja rasisti - Saa valita kumpi sopii kumpaan, tai osa jopa molempiin."

Tällaista törkytekstiä tänäkin päivänä US-blokeissa julkisuuden henkilöistä julkaistaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oletko surullinen, millaista tekstiä muuten ihailemassasi MV-lehdessä käytetään?

Makkosen kaksinaismoralismi paistaa taas räikesti läpi.

Hakkarainen on saanut tuomion rasistisista kirjoituksista, ja hän on sanonut olevansa alkoholisti.

Mikä kohta sinun sieluun nyt sattui :)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Aika hurjaa hei, että saa mustamaalattua koko Suomen Venäjän silmissä. Kuvitelkaa hei oikeesti, että Suomi käyttäisi jotain Suomessa usein majailevaa venäläistä hörhöä levittämään kauheita keksittyjä tarinoita Venäjältä, pääuutisissa, jatkuvasti.
Ai niin, ette tietenkään pysty. En pysty minäkään, koska meillä on tiedonvälitys ja Yle, joissa on töissä toimittajia...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kyllä niitä kaikenlaisia puolustajia on. Tässä parin kolmen viime vuoden aikana on somessa näkynyt sellaisiakin kommentteja joissa ihan suomalaiset(naiset)ovat puolustelleet näitä muslimiraiskareita ja haukkuneet heidän suomalaisia uhrejaan.

Ettei vaan olisi olleet vielä vihreiden kannattajia, mene ja tiedä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kuka on puolustellut raiskaajia?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

"Se on kyllä liian vähän jos Janitskin ja desantti Bäckman sakoilla selviävät. Suomessa on perinteisesti annettu liian lepsuja tuomioita tällaisista rikoksista."

Sakot ymmärrän, Ilja kavereineen ovat kevyesti ne ansainneet, mutta jos implikoit että SANOISTA pitää saada vankeutta, se menee jo aivan liian pitkälle. Ehkä jos olet kulttijohtaja ja käsket alaisesi terrorismiin ja murhiin niin sitten ymmärrän vankeuden, mutta puhumisesta ei saa joutua vankilaan, voit vain kuvitella miten vaikkapa äärioikeisto hyväksikäyttäisi kyseistä pykälää jos he pääsisivät hallitukseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On toki selvää, ettei vaikkapa Nietzscheä voi natsien hirmuteoista syyttää, vaikka se yli-ihmisopin keksikin. Sen sijaan Hitleriä kyllä voi syyttää juutalaisten, mustalaisten, homojen ja lopulta aivan kaikkien tappamisesta, vaikka se ei itse kai tappanutkaan kuin itsensä. Olen kuitenkin varma siitä, että se olisi voinut tappaa kenet tahansa itseään puolta pienemmän aseistamattoman juutalaisen, jos olisi päässyt sellaisen kimppuun yllättäen takaapäin. Sen ei kuitenkaan tarvinnut, koska se manipuloi leegion hyödyllisiä idiootteja tekemään likaisen työn puolestaan.

Juha Manninen

Voi voi Mika Lamminpää, olet näköjään helposti harhaan johdettavissa.
Koko toinen maailmansota oli sionisti-juutalaisten organisoima. Perimmäinen tavoite oli luoda juutalaisille marttyyri-status valheellisen Holocaust teorian kautta.
Hitler nostettiin valtaan, koska hän pystyi suunnitelman toteuttamaan.
Itse asiassa Hitler oli Rothschildien äpärälapsi vaikka se kuulostaakin uskomattomalta.
Elämme virtuaalitodellisuudessa. Uskomme mitä meidän tahdotaan uskovan.
Ota asioista selvää. Internetin ansiosta se on mahdollista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Juha hyvä, en ole ollenkaan helposti harhaan johdettavissa. Älä siis käytä me-muotoa, kun puhut vain itsestäsi: Elät virtuaalitodellisuudessa. Uskot mitä sinun tahdotaan uskovan. Internetin ansiosta sekin on mahdollista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Rikokseen yllyttäminen on aina ollut juridisesti noteerattavaa. Se nyt vaan tapahtuu sanojen kautta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Totta. Ei näitä maalittamalla mobilisoitavia joukkoja tarvitse selkään tuupata kuin sanallisesti. Menkää ja tehkää kaikki kriittiset toimittajat hiljaisiksi ja muut kansalaiset Mestarin opetuslapsiksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Bäckman ja Janitsikin ovat vastaamassa samassa oikeusjutussa. "Jos kaksikko tuomitaan, jäljelle jää poliittinen kysymys siitä, millainen on naapurimaan rooli niin Bäckmanin kuin Janitskinin toimissa."

Venäjän hallinto on koko ajan ollut näiden 'veitikoiden' (vrt. Veikko Huovisen Veitikka) takana esimerkiksi tiedustelupalvelutaustaisen RISI-järjestönsä Suomen ja pohjoismaiden edustajan dosentti Johan Bäckmanin julkisen toiminnan kautta
https://www.iltalehti.fi/uutiset/2014012417971245_...

'Desanttidosentin' stalinistisputinistiset pyrkimykset ovat linjassa MV-median Ilja JanitSkinin etnisen suurvaltahuuman rasistis-itäfasistisen agendan kanssa, vaikka kyse kuulemma olikin leikkisästä nokittelusta https://yle.fi/uutiset/3-10260971

Itse asiassa desanttidosentin et consortes vainotoiminta ei rajoitu nyt esiin nostettuihin. Myös Jessikka Aroa tuntemattomampia ja tavallisempia ihmisiä on vainottu ja jopa järjestetty heille poliittiset potkut juurikin bäckmanilaisen aktivistilobbyb toimin, ks. esim. http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256965...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Huovinen oli kyllä kova jätkä. Veitikka kertoo Hitleristä ja Joe-setä Stalinista. Harva osaa tai uskaltaa näistä kavereista huumoria repiä. Veikko Huovinen osasi ja uskalsi. Semmoisia hyvät kirjailijat ovat.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jessika Aro kirjoittaa "kohu Bäckman" ja Bäckman kirjoittaa "kohu Jessika", ja nyt sitten oikeudessa mietitään kumpi on kiusaamista, eikä siinä kaikki, Yle on myös tässä asianomaistajana.

Bäckman taisi lähettää Jessikalle kipsipatsaan ja oli puhetta jostain kuorosta /laulunsanoista. Jessika esittää haluavansa Bäckmanilta 150k.

Hohhoijaa. Oikeesti!.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sinä siis perustat "tietosi" tapahtuneesta mihin?

Sinä et siis luota oikeusjärjestelmään, ja että tässä asiassa syyttäjä ihan turhaan vaan syyttelee?

On aina kivaa, kun asioista ei tiedä yhtään mitään, niin silti esiintyy painavana asiantuntijana.

Eiköhän oikeus tutki ja tee oikeudenmukaisen päätöksen, ja jollei ole luottoa Suomen oikeusjärjestelmään, niin aina voi muuttaa vaikka Unkariin, siellä saa asettaa mieleisensä tuomarin, jos meinaa tulla tuomion.

Niimpä, oikeesti.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #25

Eiih... ei pysty kattomaan... puoli tuntia kohudosentin mutinaa ja haastattelija joka ei saa kysyttyä mitään, hokee vain "tää on ihan käsittämätöntä". Myötähäpeään ei kuole, mutta on tässä aamutuimaan parempaakin tekemistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

MV-sivuston juuri saamien tietojen mukaan oikeudenkäynti Janitskinia ja Bäckmania vastaan on keskeytetty. Kumpikin on MV-sivuston tietojen mukaan "viaton ja liaton, uskokaa; puhdas kuin aavikon yö".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Bäckman tunnettiin kohudosenttina jo ennen kuin kukaan oli Jessikka Arosta kuullutkaan, jo kymmenisen vuotta sitten. Taisipa se itsekin itsestään tätä nimitystä käyttää:

http://kohudosentti.blogspot.com/2010/01/uuden-suomen-päätoimittaja-kielsi-sofi.html

Johan Bäckman on tosiaan tehnyt mahdottoman mahdolliseksi: hän on hankkinut useita porttikieltoja Uuden Suomen blogipalstoille. Saavutus on huikea, sillä toistaiseksi Uuden Suomen sivuilla on voinut kirjoittaa lähes mitä tahansa ilman että päätoimittaja Markku Huusko suitsisi kirjoittajia. Viimeisin porttikielto tuli kirjoituksesta, jonka otsikossa Bäckman kirjoitti Sofi Oksasen olevan natsi.

Bäckmanin mielestä päätöksen taustalla oli sensuuri: "Huuskon sensuuripäätöksen mukaan Sofi Oksasen, Imbi Pajun ja Iivi Anna Masson kritisoiminen on Uuden Suomen sivuilla kiellettyä".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sensuroinnista puheen ollen: Bäckman näkyy poistaneen Sofi Oksasta solvanneen blogikirjoituksen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jokainen aikuinen täysipäinen ihminen, jonka kanssa olen keskustellut, pitää Janitskinin oikeudenkäyntiä näytösoikeudenkäyntinä. Eikä tällaisia näytösoikeudenkäyntejä järjestetä missään demokraattisessa oikeusvaltiossa, vain meidän maan kaltaisissa banaanivaltioissa tällaiset ovat tarpeen, jotta poliittinen eliitti voi näyttää voimansa.

Itse olen myös sitä mieltä, että ne ketkä tällaista näytösoikeudenkäyntiä puolustelevat, ovat valtion maksamia virallisia trolleja. Näiden valtion maksamien trollien ja keskustelunsekoittajien määrä on lisääntynyt huikeasti palstalla viimeisten vuosien aikana. Samaan aikaan kun monet asialliset kirjoittajat on bannattu ja vainottu palstalta pois.

Mietin vain, että kun resurssit ovat rajattomat ja aikaa on loputtomasti käytettävissä, niin valtio tajuaisi, että kaikki trollit ja näytösoikeudenkäynnit maksetaan tällä hetkellä velkarahalla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Täyspäisenä ihmisenä tiedustelen voisinko sitten mielestäsi perustaa vapaasti nettilehden jossa syyttelisin haluamiani ihmisiä milloin raiskaajiksi, pedofiileiksi, narkkareiksi, huoriksi, raharikollisiksi murhaajiksi. Olisiko OK että laittaisin etusivulle vaikka sinun kuvasi ja syyllistäisin sinua kaikista noista?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Jo toinen vastaukseni poistettiin ja näin ollen jätän vastaamatta, koska sensuuri alkaa taas olla voimissaan. Vanha sanonta, totuuden puhujalla ei ole yösijaa majatalossa, ylettyy tällekin palstalle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #58

Joo, poistin sen koska se ei vastannut esitettyyn kysymykseen. Eri mieltä saa aina olla, mutta vain totuuden puhujilla on sijaa tässä majatalossa. Valeuutisten levittäjille on ihan toiset foorumit.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59

En muuten vieläkään ymmärrä, mikä tässä jutussa oli niin pöyristyttävää, että Mielikuvituksen Voima lähti liikkeelle. Ymmärrän kiukun terroristia kohtaan, mutta mitä pahaa se toimittaja muka teki?

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3622874/Puuko...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kuten juuri esitin, tässä blokistanissa haukutaan avoimen törkeästi julkisuuden ihmisiä:

"Teuvo selvisi sakoilla.
Alkoholisti öykkäri ja rasisti - Saa valita kumpi sopii kumpaan, tai osa jopa molempiin."

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No mutta Teuvohan on itsekkin esitellyt itsensä alkoholistina, rasistin maine tuli myös tuomittujen sakkojen muodossa. Lisäksi öykkäri on aina öykkäri, jos kännissä perseilee ja suutelee väkisin naisia on myös öykkärimäinen naistenahdistelija.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jäikö levy päälle?

Saitko nukuttua?

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

On Ok kutsua julkisuuden henkilöä rotutohtoriksi?
On Ok kutsua julkisuuden henkilöä alkoholistiksi, öykkäriksi ja rasistiksi?
On Ok kutsua julkisuuden henkilöä desantiksi?

Ei ole Ok kutsua julkisuuden henkilöä NATO-pissikseksi?
Ei ole Ok kutsua julkisuuden henkilöä narkkariksi?

Näinkö?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuvitteletko oikeasti, että oikeutta käydään noista asioista?

Kannattaisi tutustua syytteisiin, eikä uskoa MV-lehteen.

Mutta sellaista se on, kun ei ymmärrä, niin ei ymmärrä

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

MV on ainoa media, joka on kertonut yksityiskohtaisemmin syytteistä. Kannattaa katsoa! Muut eivät ilmeisesti ole kehdanneet kertoa näistä! Mitä vakavampia rikoksia löydät listasta? Joitakin mitättömiä tekijänoikeusjuttuja, rahankeräysrikos, jossa annettiin tilinumero jonkin henkilön avustamiseksi jne.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #57

Yle ja Turun Sanomat, joita olen asian tiimoilta päivittäin seurannut, ovat kyllä kertoneet kaikki esitetyt syytökset. Törkeä kunnianloukkaus, salassapitorikos, laiton uhkaus ja vaino ovat vakavia syytöksiä.

Jotain samaaa tässä jutussa on kuin sen Turun terroristin oikeudenkäynnissä: Janitskinin puolustaja kehotti puolustettavaansa olemaan huutamatta oikeussalissa.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Tämä keskustelu, ja lähes kaikki muutkin samaa aihetta sivuten, antaa kyllä juuri tuollaisen kuvan.

Osaan kyllä erottaa oikeuden istunnot säälittävistä blogikirjoituksista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Valitettavasti desantti Bäckmania ja toveri Janitskinia puolustelevat mölöpössit eivät näköjään erota oikeita uutisia valeuutisista eivätkä oikeuden istuntoja kohudosentin säälittävistä blogikirjoituksista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kutsut erimieltä olevien ja suomalaista oikeustapausta valottavia kirjoituksia säälittäviksi.
Niin onhan Suomi säälittävän pieni Putinin mahdin rinnalla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niinpä Veli-Matti, mistähän suunnasta ne tahot tulevatkaan jotka keskustelua yrittävät viedä pois siitä mistä tässä oikeudenkäynnissä on oikeasti kysymys. Sananvapauden kanssa tällä oikeudenkäynnillä ei ole mitään tekemistä, tämä on syytä pitää mielessä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Oikeudenkäynnin ydinkysymyksiä on se, onko vihapuhetta järjestelmällisesti levittävä taho vastuussa toimintansa seurauksista. Lisäksi oikeudessa käsitellään valeuutissivustoihin liittyvää, perinteisten tiedotusvälineiden juttu- ja kuvamateriaalin luvatonta laajamittaista käyttöä. Puitavana on myös sivuston rahankeräystoiminnan laillisuus.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Kutsun säälittäviksi blogikirjoituksiksi kaikkia sellaisia, joissa nimitellään toisia ihmisiä halventavasti, oli sen kirjoituksen itse sisältö minulle mieluinen tai ei.

Myös desantiksi nimittely täyttää kriteerini tämän säälittävyydessään suhteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Bäckman on pahempi kuin desantit. Hänellä ei ole mitään syytä huonontaa Suomen asemaa maailmalla paitsi pahuus ja vallanhimo. Desantit sentään suojelivat omaa elämäänsä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jos haluat tietää, miksi kutsun kohudosenttia desantiksi, niin sitaaraanpa tässä sitten kohudosenttia itseään: "Huuskon sensuuripäätöksen mukaan Sofi Oksasen, Imbi Pajun ja Iivi Anna Masson kritisoiminen on Uuden Suomen sivuilla kiellettyä. Samalla Huusko poisti Sofi-kirjoituksestani sadat kertyneet eri ihmisten kriittiset ja muut kommentit. Viron apartheid-sortopolitiikan johtavat propagandistit ovat siis kriittisen keskustelun ulkopuolella, ainakin Uudessa Suomessa. Näin Huusko törkeällä tavalla rajoitti kaikkien suomalaisten perusoikeutta, vapautta ilmaista mielipiteitä. Niklas Herlin on asettanut itsensä Suomen perustuslain yläpuolelle, mitä en yhtään ihmettele."

Mää ihmettelen vallan kauhiast, sanoisi Hietanen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä tämä puolustelu ja oikeuslaitoksen vähättely, niinkuin ei olisi oikeudenmukaista tai jotenkin lievää kaikki.

Eipä tarvitse kuin olla epäilys, että jonkun maahanmuuttajan epäillään ahdistelleen jotain, niin silloin kyllä välittömästi ollaan tuomitsemassa kuolemaan.

Iilmeisesti eräiden mielestä syyllisellä ja syytetyllä on väliä, ei niinkään sillä, mikä on laitonta ja mikä ei.

Poliisi tutkii ja oikeus tuomitsee, aivan yksinkertainen asia.

Mielestäni koko MV-lehti on täysin rasistinen sivusto, ja kyllä Janitski tilanteesta nautti, niinkauan kuin ymmärsi olevansa ehkä vastuussa sivustostaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ne ketkä pitää syytettyä jo syyllisenä ei tietenkään vähättele oikeuslaitosta? Mikähän siinä on kun ei malteta odottaa sitä tuomiota vaan pitää sormet vaahdossa hakata näppistä solvaten kaikkia jotka on tästäkin asiasta pikkasen eri mieltä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No jos rehellisiä ollaan - ja ollaanhan me, ainakin silloin tällöin - niin ei täällä oikeuslaitosta ole vähätelleet kuin ne jotka kutsuvat tätä näytösoikeudenkäynniksi. Sellaisia ei Suomen itärajan tällä puolella ole. Siellä toisella puolella näytösoikeudenkäynnit ovat maan tapa.

Ehkä Janitskin ja Bäckman mielellään vaientaisivat ammattitoimittajat lopullisesti. Ammutaanhan Venäjälläkin. Mutta jos he luulevat, että saavat tehtyä Suomesta Putinlandian, niin voi voi... Mielikuvituksen Voima olkoon kanssanne.

Kyllä minä maltan tätä tuomiota odottaa. Maltoinhan minä sen Turun terroristinkin tuomiota odottaa. Silti kirjoitin siitä jo ennen tuomiota blogikirjoituksen. Enkä sanonut juuri mitään sellaista mikä nyt pitäisi perua.

Toimituksen poiminnat