Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Alussa oli Sana on vapaa

Aika kummalliseksi on mennyt kirjoittelu Pori Jazzin tuoreen ex-toimitusjohtajan tapauksesta. Jotkut mielensäpahoittajat ovat ihan vakavissaan väittäneet että kyllä nyt on sananvapaus vaarassa ja valkoista heteromiestä syrjitään kun sillä on kristillinen vakaumus. Kyllä ei syrjitä.

Järjen käyttö on sallittua myös silloin kun käyttää sananvapauttaan. Pori Jazzin toimitusjohtaja on sellaisessa asemassa että toimittajia kiinnostaa haastatella häntä. Silloin kun antaa haastattelun, on hyvin korkea riski sille, että sammakotkin pääsevät sellaisenaan lehteen. Parempi siis valita toimitusjohtaja joka ei sammakoita suustaan päästele. Sellaista riskiä Pori Jazz ei voi ottaa että toimitusjohtaja puhuu mitä sielu antaa ja sylki suuhun tuo. Kyllä sillä taktiikalla voi puolueen puheenjohtajaksi päästä mutta ei minkään festivaalin toimitusjohtajaksi.

Järjenvastaisten reaktioiden kouluesimerkki on kyllä tämä Huhtasaaren twiitti: "Just nyt lopen kyllästynyt tähän fasismiin! Tuleeko seuraamuksia laillisista mielipiteistä? Jos Pori Jazzin toimitusjohtaja sattuisi olemaan sitä mieltä, että kaikkien kreationistien pitäisi eheytyä ja tulla järkiinsä, en vaatisi hänelle potkuja. #mielipiteenvapaus, onko sitä?"

Annan Huhtasaarelle neuvon: jos olet kyllästynyt fasismiin, luovu siitä!

Onneksi natsismistakin voi eheytyä. Henrik Holapan muistelma- ja tietokirja Minä perustin uusnatsijärjestön (Into) julkaistiin 16. toukokuuta 2016. Holappa on julkisesti tuominnut vanhan ajattelunsa perustan: rasismin, natsismin ja suvaitsemattomuuden. Hän on haastatteluissaan kertonut haluavansa hyvittää tekemiään virheitä ja toimivansa aktiivisesti radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

"Suomalaisen oikeistokristillisyyden pohjamudista tietenkin nousivat niin räsäset kuin huhtasaaretkin esille. He tuomitsivat kohun syntymisen ja Ruotsalan potkut." Joopa. Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. https://www.tiede.fi/blogit/kaiken-takana-loinen/eheyttaminen-henkista-vakivaltaa

Jos vääriä profeettoja on, niin Räsänen on sellainen. Ei se kristinuskoa pysty pilaamaan, mutta kristinuskon maineelle Suomessa se tekee hallaa vähintään yhtä paljon kuin Ruotsala olisi tehnyt Pori Jazzin imagolle. Eikä Räsäselle voi kukaan antaa potkuja. Eduskunnasta se voi tietysti pudota, mutta kyllä niitä tekopyhiä hurskastelijoita aina sen verran vaivautuu vaaliuurnille, että se vielä yhteen uudelleenvalintaan riittää.

  Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

  5Suosittele

  5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

  NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

  Käyttäjän MikaLamminp kuva
  Mika Lamminpää

  Tuomas Enbuske kirjoitti aiheesta vähän railakkaammin: "Sinun sananvapautesi ei tarkoita sitä, että minun pitää tykätä mielipiteestäsi. Sananvapautesi ei tarkoita, että saat heitellä puhemuodossa olevia jätöksiäsi ihmisten kasvoille ja heidän tulisi nöyränä pitää silmänsä kiinni ja suunsa auki. Et voita Trivial Pursuitia väittämällä, että Juhani Ahon Iijoki-sarja koostuu Nummisuutareista ja Seitsemästä veljeksestä. Ja kun vastausta ei hyväksytä, heittäydyt maahan ja itket, että sinulta on viety sananvapaus, koska olet kristitty, muslimi, ateisti, saamelainen tai keski-ikäinen lihaa syövä biseksuaali mies. Sananvapaus tarkoittaa, että saat sanoa sanottavasi kenenkään sitä ennalta estämättä. Sen jälkeen on seurausten vuoro."

  https://blogit.iltalehti.fi/tuomas-enbuske/2018/06...

  Toimituksen poiminnat