Alussa oli Sana on vapaa

Aika kummalliseksi on mennyt kirjoittelu Pori Jazzin tuoreen ex-toimitusjohtajan tapauksesta. Jotkut mielensäpahoittajat ovat ihan vakavissaan väittäneet että kyllä nyt on sananvapaus vaarassa ja valkoista heteromiestä syrjitään kun sillä on kristillinen vakaumus. Kyllä ei syrjitä.

Järjen käyttö on sallittua myös silloin kun käyttää sananvapauttaan. Pori Jazzin toimitusjohtaja on sellaisessa asemassa että toimittajia kiinnostaa haastatella häntä. Silloin kun antaa haastattelun, on hyvin korkea riski sille, että sammakotkin pääsevät sellaisenaan lehteen. Parempi siis valita toimitusjohtaja joka ei sammakoita suustaan päästele. Sellaista riskiä Pori Jazz ei voi ottaa että toimitusjohtaja puhuu mitä sielu antaa ja sylki suuhun tuo. Kyllä sillä taktiikalla voi puolueen puheenjohtajaksi päästä mutta ei minkään festivaalin toimitusjohtajaksi.

Järjenvastaisten reaktioiden kouluesimerkki on kyllä tämä Huhtasaaren twiitti: "Just nyt lopen kyllästynyt tähän fasismiin! Tuleeko seuraamuksia laillisista mielipiteistä? Jos Pori Jazzin toimitusjohtaja sattuisi olemaan sitä mieltä, että kaikkien kreationistien pitäisi eheytyä ja tulla järkiinsä, en vaatisi hänelle potkuja. #mielipiteenvapaus, onko sitä?"

Annan Huhtasaarelle neuvon: jos olet kyllästynyt fasismiin, luovu siitä!

Onneksi natsismistakin voi eheytyä. Henrik Holapan muistelma- ja tietokirja Minä perustin uusnatsijärjestön (Into) julkaistiin 16. toukokuuta 2016. Holappa on julkisesti tuominnut vanhan ajattelunsa perustan: rasismin, natsismin ja suvaitsemattomuuden. Hän on haastatteluissaan kertonut haluavansa hyvittää tekemiään virheitä ja toimivansa aktiivisesti radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

"Suomalaisen oikeistokristillisyyden pohjamudista tietenkin nousivat niin räsäset kuin huhtasaaretkin esille. He tuomitsivat kohun syntymisen ja Ruotsalan potkut." Joopa. Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. https://www.tiede.fi/blogit/kaiken-takana-loinen/eheyttaminen-henkista-vakivaltaa

Jos vääriä profeettoja on, niin Räsänen on sellainen. Ei se kristinuskoa pysty pilaamaan, mutta kristinuskon maineelle Suomessa se tekee hallaa vähintään yhtä paljon kuin Ruotsala olisi tehnyt Pori Jazzin imagolle. Eikä Räsäselle voi kukaan antaa potkuja. Eduskunnasta se voi tietysti pudota, mutta kyllä niitä tekopyhiä hurskastelijoita aina sen verran vaivautuu vaaliuurnille, että se vielä yhteen uudelleenvalintaan riittää.

    MikaLamminp
    Vihreät

    Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

    Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos!

    Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu