Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Mitä hän ei ymmärrä

Kun ihminen kohtaa sellaista, mitä hän ei ymmärrä, hän rupeaa nauramaan tai suuttuu. Turun puukotuksesta syytetty reagoi käräjäoikeudessa molemmin tavoin.

Hän naureskeli, kun uhrien vammoista kerrottiin. Hän suuttui, kun eräs todistaja kutsui häntä pelkuriksi. Hän ei siis ymmärrä, mikä hän on eikä mitä hän on tehnyt.

Hän vetoaa Koraaniin, mutta ei osaa lukea sitä. Se alkaa sanoilla "Jumalan, armeliaan Armahtajan nimeen". Ei siis "Jumalan, ylimmän Silpojan nimeen".

Isis on luuseri. Ja äitis kans. Kertokaa se hänelle.

Alun perin hänen tarkoituksensa oli tappaa joku suomalainen varusmies. Tämä oli kuulemma kosto siitä että länsimaat(kin) kurmottavat Isistä Syyriassa. Suomalaisia siellä tosin ei ole (ellei sitten Isiksen riveissä), mutta mitäs pienistä. Hän oli jo mennyt Turun linja-autoasemalle Ikeasta ostettu veitsi mukana. Tarkoitus oli leikata kurkkua, mutta ei sitä vihreää vihannesta. Pyhä sota kuitenkin keskeytyi, koska Muhammadin pikku soturilla meni pupu pöksyyn: entä jos käykin kalpaten sotatiellä?

Niinpä hän meni Turun kauppatorille. Pikku soturilla oli jo siinä vaiheessa myös nälkä verenjanon lisäksi. Imeskellessään jäätelötötteröä hän sai jumalallisen ilmestyksen: vaikka suomalainen sotilas onkin hänelle liian kova vastustaja, niin kyllä hän pystyy puukottamaan suomalaisen naisen, varsinkin jos se on häntä pienempi ja vanhempi ja aseeton (Vartiotorni-lehteä tai lastenvaunuja ei lasketa aseiksi) ja hän pääsee yllättämään sen takaapäin.

Niin sitten kävi niin kuin kävi tässä arvottomassa näytelmässä. Ei tullut pojasta miestä eikä edes marttyyria, sillä poliisi nappasi hänet. Isiskään ei ottanut asiasta kunniaa itselleen, sillä sille kelpaa vain marttyyrikuolemat. Sitä ei nyt tullut, mutta häpeää senkin edestä ja vieläpä tuomio (sitä ei ole vielä tullut mutta varmasti tulee). En tiedä lukeeko hän enää koskaan muuta kuin tiilenpäitä, mutta jos vankilassa on kirjasto, niin suosittelen hänelle Kirsi Kunnaksen klassikkoa Tiitiäisen satupuu. Siitä löytyy runo "Kattila ja perunat", ja siitä hän saattaa löytää itsensä: "Oi olen aivan höyrypäinen, ihan kiehun ja sihisen kuin sähikäinen, sanoi kattila ja nosti hattua pshiih ihan kiehun ja kihisen ja puhisen, pihisen syljen, sihisen sähisen, kähisen ja kiukusta rähisen, sanoi kattila ja nosti hattua pshiih".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Hölmöilyä kannattaa tosiaan kutsua avoimesti hölmöilyksi. Ehkä potentiaaliset tekijät huomaavat itsekin tuollaisten suunnitelmien hölmöyden.

Yksi huomautus tuosta tekstistä kuitenkin. Epäilen ettet ole lukenut koraania kovin paljon. Sieltä löytyy kyllä reippaasti myös väkivaltaa hyväksyviä kohtia. Isis itse katsonee toimivansa oikeaoppisesti koraanin ja profeetan esimerkin mukaan, ja varmaankin myös Turun puukottaja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aivan varmasti löytyy, löytyyhän Raamatustakin. Se minua onkin aina kolkosti huvittanut näissä fundamentalisteissa, että he väittävät ottavansa pyhät kirjat kirjaimellisesti, vaikka oikeasti he noukkivat pullasta ne rusinat jotka heitä sattuvat miellyttämään.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Islamissa se on ongelma, että käytännössä kaikki koulukunnat pitävät koraania ja profeetan esimerkkiä virheettöminä. Näiden opetusten vähäinenkin kiistäminen olisi paha rikos. Kristityt taas ovat lupouneet vanhan testamentin tiukoista säännöksistä, ja suhtautuvat joustavasti uudenkin testamentin kirjoituksiin. Toinen siis elää ajassa, ja toinen uskoo, että aika ei saa muuttaa oppia. Kun tämän yhdstää koraanin ja profeetan elämänkaaren väkivaltaan ja väkivaltasiin aikoihin, tästä seuraa nykyyhteiskunnassa tietty määrä ongelmia. Islamistit siis katsovat olevansa oikeaoppisia muslimeita, eivätkä poimi rusinoita pullasta, vaan ottavat 1400 vuotta vanhat käytännöt sellaisinaan, puhtaina ja kaikkine karvoineen omaksi ohjenuorakseen. Länsimaiden kannalta olisi kiva, jos islam reformoituisi. Mutta kunnon muslimille opetusten reformointi ja sovittaminen nykyaikaan ei käy. Osa jättää tiukimmat opinkappaleet vähemmälle huomiolle (maallistuen), mutta harva uskaltaa yrittää kiistää tai muuttaa niitä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #4

Sellaisiakin toki on, kuten algerialainen kirjailija Kamel Daoud. Islam tosiaan kaipaisi reformaatiota, ja puhdistus on tietysti muslimien itse tehtävä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #6

Tässä pieni sitaatti Daoudilta. Näyttää siltä, että se kaikkein kirpein kritiikki islamia kohtaan tulee islamilaisen maailman sisältä: "Muslimimaissa on vähän seksiterapeutteja, eikä heidän neuvojaan kuunnella. Niinpä radikaalit islamistit ovat onnistuneet monopolisoimaan kaiken puheen ruumiillisuudesta, seksistä ja rakkaudesta. Netin ja television radikaali vaahtoaminen on saavuttanut hirviömäiset mittasuhteet. On päädytty eräänlaiseen pornoislamiin. Säädetään eriskummallisia uskonohjeita: Ei saa rakastella alastomana. Naiset eivät saa kosketella banaaneja. Mies ei saa oleskella samassa huonessa naispuolisen työtoverin kanssa - paitsi jos kyseessä sattuu olemaan oma entinen imettäjä."

Toimituksen poiminnat