Myrkytyksen oireet

Euroopassa ollaan nyt kyllä jännän äärellä.  Venäjän tempaukset ovat herättäneet monissa aiheellista huolta, mutta näkee niitäkin, jotka yhä vielä haikailevat YYA-Suomen perään. Ilmeisesti Venäjän uutterasti levittämä disinformaatio puree joihinkin rajan tälläkin puolella.

"Ylikomisario Jussi Huhtelan mukaan systeemaattista häirintää harjoittavia tahoja on lopulta melko vähän. Tällaiset toimijat yrittävät kuitenkin saada toiminnan näyttämään isommalta kuin se todellisuudessa on. Huhtela joutui itse some-myllytyksen kohteeksi viime vuonna, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho nosti Huhtelan maahanmuuttoaiheisen tviitin esiin Facebookissa."

https://www.verkkouutiset.fi/poliisi-kertoo-hairin…

Lähin trollitehdas ei siis ole itärajan takana. Siellä se vain on suurempi ja mahtavampi.

Venäjä ei koskaan ole ollut Suomen turva, uhka se on ollut melkein aina. Venäjällä ei taloudellisesti mene kovin hyvin, ja Putin toivoo että kansalta jää se huomaamatta, jos se suuntaa silmänsä muualle. Tämän takia se ei tahdo pysyä rajojensa sisällä, ja sen entiset vakoojat eivät ole turvassa vaikka muuttaisivat meren taakse. Tästähän V. Putin on kuuluisa. Kun oma talo on tulessa, hän ryntää vieraisiin. Russofobiasta höpiseminen on joutavaa suunpieksämistä. Kenelläkään ei ole mitään Venäjää vastaan, kunhan se pysyttelee omien rajojensa sisällä, panee omat nurkkansa kuntoon ja tutkii myös kellarin.

Myös Suomi karkotti yhden venäläisen diplomaatin, niin kuin kuului. Suomi ei voi lipsua EU:n valtavirran päätöksistä, vaikka ne kovia olisivatkin. Hieman yllättäen Unkarikin tuli mukaan. Ehkä siellä muistetaan vielä vuoden 1956 tapahtumat. Huonosta maineestaan Neuvostoliitto piti huolen Unkarissa 1956 ja Tshekkoslovakiassa 1968. Kaipa se sai miehityksiin maailmanpoliisin luvan. Neuvostoliiton hajottua Venäjä on sotinut Tshetsheniassa, Georgiassa ja Ukrainassa. Ei Venäjälle ole muita vaatimuksia esitetty kuin että koettakaa nyt herran tähden pysyä omien rajojenne sisällä. Ja älkää hei pliis viitsikö myrkyttää entisiä vakoojianne ainakaan muiden maiden maaperällä. Diplomaattien karkottaminen on vähintä mitä tässä tilanteessa voi tehdä.

Putin on epäilemättä kertonut kaikille, jotka suinkin jaksavat kuunnella, että ei Venäjällä ole mitään tekemistä näiden iskujen kanssa. Uskokoon ken tahtoo. Sauli Niinistö tietää, että Putin tietää, että Niinistö tietää Putinin valehtelevan. Siinäpä on diplomatialle perustaa.

Diplomaatin karkotus ei ole peruuttamaton päätös. Murha on. Eiköhän venäläiset diplomaatit kutsuta takaisin mikäli Venäjä osoittaa halua yhteistyöhön myrkytystapauksen selvittämiseksi. Toistaiseksi se on suhtautunut ylimielisesti ja jopa pilkallisesti. Se ei lupaa erityisen hyvää jatkoa ajatellen.

Sellaistakin on joku esittänyt, että Brexit-kolauksesta toipuvalle Theresa Maylle tämä myrkytys oli kuin taivaasta tipahtanut lahja. On aika kyynistä ajatella että kenenkään, varsinkaan oman maan asukkaan, murhayritys olisi minkään maan pääministerille "taivaan lahja".

 

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu