Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Ja rauhaa ei tule

SDF (Syyrian demokraattiset joukot) valtasivat kurdien johdolla Isisin pääkaupungin Raqqan 17.10.2017. Joulukuussa Putin vieraili Syyriassa ja ilmoitti Venäjän alkavan vetää joukkojaan Syyriasta, koska taistelu Isisiä vastaan on voitettu. Turkki käynnisti FSA:n avulla suurhyökkäyksen kurdien aluelle Afriniin 20.1.2018. FSA on Syyrian hallitusta vastustavien arabijoukkojen liitto, jota USA tuki sodan alkuaikoina, kunnes FSA osoittautui epäluotettavaksi. FSA sotii nyt Turkin liittolaisena kurdeja vastaan pohjoisessa. Siinä on mukana ääri-islamilaisten järjestöjen asemiehiä. Syyrian hallitus hyökkäsi 19.2.2018 Venäjän ilmaiskujen tukemana Itä-Ghoutaan. YK:n turvallisuusneuvosto sopi 30 päivän tulitauosta Syyriassa 24.2.2018, ja heti seuraavana päivänä hallituksen joukot käynnistivät uuden maahyökkäyksen Itä-Ghoutaan.  Isis on menettänyt valtaosan maa-alueistaan. Ja se on tapahtunut kurdien ansiosta ja Turkista huolimatta.

Suomen Kuvalehdessä on valaiseva juttu kahdeksatta vuotta jatkuvasta sodasta, jota kenelläkään ei ole voimia voittaa. Kukaan ei uskalla etsiä rauhaa. "Ja rauhaa ei tule, turha toivoa. Rauhantekijöitä on liian paljon, liian monta kyynärää verta välissä" (Eeva-Liisa Manner).

Islamisteja, kurdeja, hallitus ja ainakin viisi ulkovaltaa – Syyrian sekamelskasta ei puutu osapuolia

Länsimaissa Isis tunnetaan yksittäisistä itsemurhaiskuista. Sellaista yritettiin Turussakin, mutta Isis ei ottanut Turun puukotusyrityksestä kunniaa itselleen, koska se huolii ainoastaan marttyyrikuolemien häpeän. Turun puukottaja radikalisoitui netin välityksellä. Siellä on ihan suomenkielistä isis-propagandaa. Jos sitä tuotetaan Venäjällä, niin se ei ole iso yllätys. Sehän oli varsinainen trollitehdas jo Neuvostoliiton aikaan, ja on sitä yhä.

Venäjähän tukee rahallisesti myös eräitä eurooppalaisia äärioikeistolaisia. Idea on aina sama: kaikki mikä voi horjuttaa Euroopan unionia, on venäläisten mielestä Venäjän etu. Suoraa miehitystä Venäjä käyttää myös silloin kun uskaltaa, sehän on valloittanut alueita Georgiasta ja Ukrainasta.

Minunkin asenteeni nykyiseen Venäjään muuttui kun Jeltsinin tilalle tuli Putin. Aluksi Putin oli hissukseen, mutta Tšetšenia, Georgia ja Ukraina olivat kolme kolausta hurskaille toiveille Venäjän demokratisoitumisesta. Kerran KGB-mies, aina KGB-mies.

"Ystävyyspolitiikan usva hämärsi kylmän sodan aikaisia näköaloja. Neuvostoliiton politiikkaa sanottaisiin nykykielessä trollaukseksi. Tarkoituksena oli osoittaa, että marxismi-leninistinen imperialismi ei ole imperialismia.

Osa suomalaisista uskoi tai oli uskovinaan, että Neuvostoliitto oli jalostanut imperialismin ystävyydeksi. Suomen virallinen politiikka vahvisti neuvostopropagandaa mairealla liturgiallaan."

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide...

Venäjä edelleen tosiallisesti miehittää osia Georgiasta, Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa. Niin Neuvostoliiton maineen hiipumisella kuin itsenäisen Georgian ja Venäjän huonoilla suhteilla lienee osuutensa siihen, että Stalinin maine on Georgiassa 2010-luvulla entisestäänkin huonontunut. Gorin torilla sijainnut patsas on poistettu, ja siellä sijaitsevaa kotimuseota ollaan tiettävästi muuttamassa Stalinin uhrien museoksi.

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241057...

Nationalismi on korvannut kommunismin Venäjän johtavana ideologiana. Seuraukset ovat surulliset. Vaalivilppiin turvautuminen Venäjän presidentinvaaleissa oli säälittävää. Putin haluaa esiintyä vahvana johtajana, mutta sellaisen luulisi uskaltavan voittaa ilman likaisia temppujakin.

Putin on diktaattori, joka murhauttaa poliittisia vastustajiaan täsmäiskuilla ja siviilejä summamutikassa. Me ohitamme sen olankohautuksella, aivan kuten lavastetut vaalitkin. Olemmehan ihan tuohduksissamme siitä, että eräs elokuvaohjaaja on paljastunut ikäväksi ihmiseksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Onneksi on Venäjä, oltaisi suomessa oikeasti kusessa, jos Venäjä poistetaan kartalta ja naapurina olisi Pohjois-Korea, Kiina ja Turkki.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kukaan ei ole poistamassa Venäjää kartalta. Muuten olen sitä mieltä, että Turkkia ei pidä hyväksyä Euroopan Unionin jäseneksi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Olen tässä pari kymmenen vuoden aikana katsonut Venäjä, ok länsifirmoilla eli kolonialismille Putin pisti stoppia.
Toisaalla itse venäläisille, Putin oli ja on edelleen paras.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #3

Putin on varmaan parasta mitä hänen lähipiiriinsä kuuluville ihmisille on tapahtunut. Putinin epäsuosioon joutuminen voi olla kohtalokasta. Ihmisoikeuksien ja sananvapauden suhteen Venäjällä on menty takapakkia koko sen ajan kun Putin on vallassa ollut. Putinin ulkopolitiikka on silkkaa kolonialismia. Mutta ainahan Venäjä on ollut imperialistinen, myös silloin kun se oli Neuvostoliitto. Nyt Putinia ajaa myös kansassa heräävän tyytymättömyyden pelko. Siksi huomio pitää ohjata muualle, maan rajojen ulkopuolelle, ja syöttää pajunköyttä ja potaskaa vihamielisestä russofobisesta lännestä suut ja silmät täyteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #3

"Olin päättänyt viettää päivän 33 000 asukkaan öljykaupungin äänestyspaikalla numero 406. Halusin seurata 13-tuntisen vaalipäivän ajan, kuinka tuo valinta tapahtuisi. Aikeistani en ollut hiiskunut kenellekään.

Perillä vaalivirkailijat ja miliisipäällikkö Sergei olivat yllättyneitä mutta ystävällisiä. Toimittajana olisin saanut tarkkailla vaaleja äänestyssalissa, jossa olisin voinut laskea äänestäneiden tarkan määrän. Halusin kuitenkin tehdä äänestäjille ovensuukyselyn.

Olin varautunut olemaan ulkona, mutta sainkin jäädä tuulikaappiin, mistä olin tyytyväinen, sillä pihalla riehui lumimyrsky. Tuulikaapissa oli myös mahdollisuus puhua äänestäjien kanssa melko luottamuksellisesti.

Koululla ramppasi väkeä koko aamupäivän, sillä siellä oli ilmainen buffetti ja nuorten kansantanssijoiden esitys. En nähnyt, että paikalle olisi rahdattu järjestelmällisesti opiskelijoita, sotilaita tai vaikka öljynporaajia.

Mukavasti menneen päivän jälkeen seurasi šokki, kun latasin vaalilautakunnan sivuilta äänestyspaikan viralliset tulokset.

Niiden mukaan äänestysprosentti oli peräti 94, eli äänestämässä olisi käynyt 2 249 ihmistä.

Koko päivän tuulikaapissa viettäneenä tiesin, ettei tämä voinut pitää paikkaansa. Olin laskenut poistuneet henkilöt: aikuisia oli 1 514. Vaikka luvussa olisi heittoa, äänestäneiden määrä ei mitenkään voinut ylittää kahta kolmasosaa äänioikeutetuista.

Tuntuu oudolta, että tulosta olisi tarvinnut väärentää, koska siihen ei ollut tarvetta.

Ovensuukyselyssäni 75 prosenttia vastanneista kertoi kannattavansa presidentiksi Vladimir Putinia. Virallisten tulosten mukaan hän keräsi 82 prosenttia vaalipaikan äänistä."

Tällaista kertoi HS:n kolumnisti. Niin se taitaa olla, että vanhempiaan ja sisaruksiaan ei voi valita - eikä Venäjän presidenttiä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Pohjois-Korea!
Tämän päivän Dagens Nyheterissä on Rolf Ekeuksen haastattelu YKn joukkotuhoasetutkimuksesta Irakissa 2003.
Rolf Ekeus: Saddam luopui joukkotuhoaseista teloitettiin ja Gadaffi luopui joukkotuhoaseista teloitettiin luopuuko Pohjois-Korea joukkotuhoaseista?
Rolf Ekeus: Tavoitteena oli öljy.
Pohjois-Koreassa ei ole öljyä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jos jenkit maksaa 400 dollaria päivässä kapinallisille niin miksi kuvitella edes rauhaa tulevan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Yhdysvallat on vain yksi Syyrian konfliktin kolmestatoista osapuolesta. Se sotii SDF:n tuella Isisiä vastaan. Muita ovat mm. Israel, Turkki, Venäjä, Hizbollah, Iran ja Syyrian hallitus.

Toimituksen poiminnat