Salafismi räjäyttää synnit pois

"Miksi Eurooppa pitää rakentaa täyteen Saudi-Arabian, Bahrainin ja Qatarin rahoittamia moskeijoita? Bougrab nostaa vertailukohdaksi Neuvostoliiton, joka kaikesta uhkaavuudestaan huolimatta oli köyhä maa. Hänen mukaansa Neuvostoliitto käytti koko olemassaolonsa aikana ulkomaiseen propagandaansa Kominternin ynnä muiden järjestöjen kautta vain noin 7 miljardia dollaria. Saudi-Arabian, Bahrainin ja Qatarin antama tuki salafismin levittämiseksi sen sijaan lasketaan jo sadoissa miljardeissa dollareissa", Osmo Pekonen kirjoitti artikkelissaan "Miksi ranskalainen diplomaatti on maanpaossa Suomessa?" (Kanava 2/2018)

Suomeenkin oltiin puuhaamassa suurta moskeijaa Saudi-Arabian rahoituksella. Se herätti paljon porua, eikä ihme. Moni pelkää, että Saudi-Arabian rahallinen tuki ei ole pyyteetöntä. Pelko ei ole ihan aiheeton. "Jos joku vielä on epäillyt valloitussotaa käyvän islamin imperialistista luonnetta, avatkoon hän silmänsä. Sen tavoitteena on käännyttää koko ihmissuku pakkovaltaan, jossa jokaisen on valittava joko islam tai kuolema. Eikä terrorismi ole kuin yksi menetelmä niin lasten, naisten kuin miestenkin alistamiseksi Allahille." (Jeannette Bougrab: Lettre d'exil, 2017)

En minäkään noista salafisteistä ole koskaan tykännyt. Moiset kiihkoilijat ovat pilanneet islamin, tai ainakin islamin maineen. Puhdistus on tietenkin muslimien itse tehtävä. Jeannette Bougrabin kaltaiset feministimuslimit ja Kamel Daoudin kaltaiset kirjailijat ainakin yrittävät, jopa henkensä kaupalla. Ei mikään uskonto ole arvostelun yläpuolella, mutta joidenkin ääriliikkeiden arvostelu voi vaarantaa terveytesi.

Uusimmassa Kanavassa on hyvä artikkeli Jeannette Bougrabista. Hän "ei vastusta arabien maahanmuuttoa sinänsä (onhan hän itsekin maahanmuuttajataustainen arabi) mutta hän kysyy miksi liberaali länsi 'ruokkii petoa', toisin sanoen suvaitsee radikaali-islamismia, jota pakoon moni maahanmuuttaja nimenomaan on arabimaista lähtenyt. Hän ennustaa, etteivät tulevaisuuden terroristit niinkään ole ensimmäisen polven siirtolaisia tai pakolaisia, joilla on todellinen hätä, kuin salafismin radikalisoimia Euroopan omia muslimikansalaisia." (Osmo Pekonen, Kanava 2/2018)

Uskontonsa henkistä ja eettistä perustaa vaaliva muslimi ei rupea terroristiksi. Hänen ei tarvitse, koska hän pääsee paratiisiin muutenkin, oman hurskautensa ansiosta. Terrorismin kasvualusta on huumekaupan, rikollisjengien ja vankiloiden miljöö, jossa salafistinen saarna lankeaa otolliseen maaperään. Taparikolliselle salafismi tarjoaa kiihdytyskaistan iankaikkiseen elämään: se räjäyttää synnit pois.

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu