Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Halla-ahon harharetket

Katselin Jussi Halla-ahon haastattelua Ykkösen aamu-tv:ssä. Toivottavasti perussuomalaiset valitsevat hänet puheenjohtajakseen. Se sementoisi puolueen pysyvästi marginaaliin. Olisi aina hörhökerroin korkealla ja kannatus matalalla.

EU-ero ja sen edut on Halla-ahon suurin harha. Luulenpa että brittejäkin kohta kaduttaa koko brexit. Ei pitäisi mennä niin tunne edellä isoissa kysymyksissä.  Japanikin on pistänyt aika kovaa ukaasia briteille. Japanilaiset ovat investoineet EU-maa Britanniaan, joka päättääkin nyt lähteä kävelemään koko unionista. Japani uhkaa vetää investointinsa pois maasta, mikä olisi valtava taloudellinen tappio briteille.

Minua on jotenkin kolkosti huvittanut aina tuo (Halla-ahon keksimä?) termi "maahanmuuttokriitikko". Kuvitelkaa kirjallisuuskriitikkoa, joka ei tiedä kirjallisuudesta juuri mitään eikä haluakaan tietää, joka paasaa siitä lähes päivittäin sillä uskonvarmuudella jonka vain täydellinen asiantuntemattomuus voi ihmiselle antaa, jonka mielestä kirjallisuus on inhottavaa ja vaarallista ja olisi oikeastaan parempi ettei sitä ollenkaan olisi, niin ymmärrätte mitä tarkoitan.

"Jonkinlainen lopullinen välienselvittely islamilaisen maailman ja länsimaiden välillä on tulossa", Halla-aho sanoi. Kaipa sellainen tulee jos sitä ehdoin tahdoin lietsotaan. Äärioikeisto ja islamistit ovat saman kolikon kaksi puolta. Niiden välillä on epäpyhä allianssi. Ne saavat voimaa toisistaan, eikä toista olisi ilman toista. Molemmat elävät viholliskuvien luomisella ja ruokkimisella. Maltillinen enemmistö, tolkun ihmiset, ovat molemmille myrkkyä. Ei olisi Nuiva-Jussillakaan menestystä ilman muslimeja.

Jussi Halla-aho on Suomen Marine Le Pen. Hän ei aio lopettaa "pulinaa EU:n ongelmista". Ullatus ullatus. Sopii toivoa ettei Marine Le Penistä tule presidenttiä. Hänen voittonsa avaisi sellaisen Pandoran lippaan ettei pahemmasta väliä. (Tämä Pandora-myytti on kyllä hauska. Miksihän kaikki kauheus maailmassa on aina naisten syytä? Eeva viekoitteli maailman syntiin juutalaisten mukaan ja Pandoran lippaasta tulivat maailmaan kaikki vitsaukset kreikkalaisten mukaan. Tosin kun Pandora avasi lippaan toistamisiin, siltä luikahti esiin vielä toivo. Eli oli ne kreikkalaiset sentään vähän vähemmän pessimistejä kuin juutalaiset.)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Ilkka Huotari

Entiedä onko Halla-aho keksinyt mitään termiä, mutta sellainenkin termi on, kuin maahanmuuttokriittinen. Käytä mieluummin sitä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Käytän kyllä, mutta en ilman lainausmerkkejä. Se on vain eufemismi rasismille.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hauskaa tämöinen keskustelu. Joku sanoo komentin. Kun se ei mielytä leimakirves kalahtaa. Tolkullista?

Ilkka Huotari

Eli mielestäsi maahanmuuttoa ei voi vastustaa sen takia, että siitä tulee haittoja yhteiskuntaan? Ts. vastustetaan asioita, jotka ovat haitallisia?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Tuossa olet yksiselitteisesti väärässä. On vaikka kuinka paljon ihmisiä (esim. minä), jotka eivät ole rasisteja mutta jotka ovat kriittisiä maahanmuuttoa kohtaan. En usko, että tuollaisilla kärjistyksillä voitetaan mitään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Se riippuu siitä kuka sitä termiä käyttää. Hyvin monien kohdalla sen käyttäminen on todellakin peitesana.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

Nimenomaan. Huono maahanmuuttokritiikki on huonoa maahanmuuttokritiikkiä ja rasismi on hanurista ihan Halla-ahon höpinöistä riippumatta ja huolimatta. Muuntelin tässä vähän Jussin omia sanoja. Arvatkaa mitä ja koska sanottuja.

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #29

Allright. Tulisitko sen verran vastaan - keskustelua kun yritetään käydä -, että antaisit oman määritelmäsi rasismille ja rasistille. Ja mikäli mahdollista, anna vielä arviosi siitä kuinka monta rasistia Suomessa on (esim. suhteellisena osuutena väestöstä).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #38

Rasismia on pitää toista rotua/etnisyyttä muita heikompana. Rasisteja siis ovat he määrittelevät jonkin rodun/etnisyyden lain avulla suojeltavaksi heikompana kestämään vihaista puhumista tai kykyä työllistyä ja heille annetaan virallisia helpotuksia, ohituskaistoja jotta selviytyisivät yhteiskunnassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Rasismi on sitä, kun vaasalaista Villeä syytetään siitä mitä kuopiolainen Kalle on tehnyt. En usko että sitä on paljon ja luultavasti se on vähenemään päin.

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #40

Olen pahoillani mutta vastauksestasi voi ainoastaan vetää sen johtopäätöksen, että välttelet vastaamasta kysymykseen.

Vastauksesi ei edes ole niin nokkela kuin uskon sinun luulevan sen olevan. Katsopas. Oletetaan seuraavaa: Ville ja Kalle ovat kavereita, olleet juhlimassa Turussa ja Ville on ylipuhunut humaltuneen Kallen varastamaan huoltoasemalta pussin pähkinöitä. Oletetaan lisäksi, että Ville tietää Kallen olevan vähä-älyinen ja helposti johdateltavissa. Ville on myös toiminut vastaavalla tavalla aikaisemmin, joten hän osaa ennustaa Kallen käyttäytymisen. Kalle jää kiinni näpistyksestä.

Kysymys kuuluu: jos tilanteeseen nähden ulkopuolinen mutta siitä kaikilta osin tietoinen henkilö syyttää Villeä Kallen tekemästä rikkeestä, onko hän rasisti?

Oikea vastaus olisi: ei voida tietää. Sinun vastauksesi on, että on.

Jokohan nyt olet valmis tulemaan vastaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #44

Johtopäätöksesi on väärä. Vertaukseni ei ehkä ollut niin selkeä kuin kuvittelin, joten väännetään rautalangasta: rasismi on sitä että yleistetään johonkin etniseen ryhmään kuuluvan ihmisen tekemät kolttoset muihin saman etnisen ryhmän jäseniin - niihinkin jotka eivät ole tehneet mitään.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander Vastaus kommenttiin #50

Mulle et koskaan vatannut mitään, kommentti 18..

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #53

Nyt vastasin, toivottavasti miellytti. En minä kaikille muillekaan ole vastannut ja yhden keskustelijan kommenteista siivosin osan poiskin.

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #50

Hyvää rautaa. Ruoditaan hieman taas. Varmistetaan ensin, että olen ymmärtänyt oikein. Sinusta rasismi on etnisen ryhmän jäsenen (yksilö) epätoivottavien tekojen (kolttoset) yleistämistä kaikkien kyseiseen etniseen ryhmään kuuluvien jäsenten (populaatio) teoiksi. Eikö?

Tämä on vähintäänkin ongelmallinen muotoilu. Ensinnäkin, siinä ei muodollisesti ole kyse muusta kuin sen sanomisesta, että vulgaarit päätelmät yksittäisestä yleiseen ovat epäpäteviä. Tästä olen samaa mieltä; tämähän on tunnettu looginen virhepäätelmä.

Toiseksi, määritelmäsi ei kata sitä mahdollisuutta, jossa koko populaatiota koskevat tilastolliset ominaisuudet asetetaan yksilön odotusarvoisiksi ominaisuuksiksi ts. päättelyssä edettäisiin vastakkaiseen suuntaan. Se ei myöskään kata sitä mahdollisuutta, jossa eri populaatiota verrataan toisiinsa ominaisuuksiensa suhteen ja ns. jaetaan mitalit. Näissä tapauksissa ei sinun määritelmäsi mukaan voisi olla kyse rasismista. Minusta kuitenkin vahvasti näyttää siltä, että pidät Halla-Ahoa ja muita maahanmuuttokriitikoita rasisteina juuri näistä yllämainituista kahdesta syystä.

Väitän, että määritelmäsi ei ole linjassa sen kanssa keitä tosiasiallisesti väität rasisteiksi. Muitakin vakavia puutteita määritelmästäsi löytyy (esim. termi "etninen ryhmä") mutta jätän tässä vaiheessa tähän.

Jokohan nyt olet valmis tulemaan vastaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #57

Keitä tosiasiallisesti väitän rasisteiksi?

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #58

Kerroit tämän selkeästi kommentissa 3.

Jos kritisoi vallitsevaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Tolkuttoman poteroihmisen näkemys.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62

Kyllä, kutsun rasisteja rasisteiksi. He ovat tosiaan tolkuttomia poteroihmisiä. En kutsu heitä "maahanmuuttokriitikoiksi" ainakaan ilman lainausmerkkejä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #64

Ääripäästä ei juuri muuta näe. Eikä siihen muuta vaadita, kuin on hiukan eri mieltä, niin jo lävähtää.

Viimeksikin aloit heti nimittelemään ilmastojoksikin, kun kaikki eivät niele ajatuksiasi kokonaan. Yksi ääri sekin. Eipä siinä mitään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #68

En minä ketään miksikään nimittele. Enkä edusta mitään ääripäätä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #71

Kyllä olet yhtä tai useampaa ääripäätä aivan selvästi ja nimitellytkin olet. Useimmat vihreät tietenkin on.

Ja kyllä minä sanon ääri-ihmistä ääri-ihmiseksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #72

Useampaa ääripäätä? Sehän on mielenkiintoista. Kahdenkin ääripään välillä kun sijoittuu jonnekin keskelle. Ja nimitellytkin olen, kukaan ei vain osaa sanoa, ketä ja koska ja miksi. Mutta saahan sitä sanoa mitä sielu antaa ja sylki suuhun tuo.

Jotain olen kai tehnyt oikein, kun minua on nimitelty niin viherpunikiksi kuin islamin viholliseksikin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #73

Komentissa 3 nimittelet näitäkin ihmisiä, jotka ovat kriittisiä ja kenties enemmistö.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/hs%20chatham%...

Kommetti 30 iiskonmäen blogi. Kun joku kehtaa epäillä ilmastonmuutos uskoa. Ei perusteluita vaan ilmadtoänkyrät jne....

Kyllä ne ovat nimittelyä.

Mutta eiköhän jatketa eteenpäin. Nimiteltävää löytyy vielä tulevaisuudessa. Ei tarvitse siitä huolta kantaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

Ilmastonmuutos ei ole uskonasia. Joka sellaista väittää on tosiaan ilmastoänkyrä. En sen kiltimmin osaa asiaa ilmaista. Kommentissa kolme totean käyttäväni termiä "maahanmuuttokriitikko" vain lainausmerkkien kanssa, koska se on vain eufemismi rasismille. Ei se mitään nimittelyä ole. Jos joku tuntee piston sydämessään tämän takia, niin siihen on ehkä aihetta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eiks persuille kävis paremmin "Piikki kiinni heti Kreikan tuissa" -12?
Tai "Kyllä kansa tietää,rötösherrat"! Halintarekisterin takana.Vai mitä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-aho teki haastattelussa luuserin vaikutelman.

"Kyllä minä puheenjohtajaksi haluan, mutta en ministeriksi", kun hän uumoili, että häntä "kiusattaisiin" hallituksessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, ei hän kovin innostavalta johtajalta vaikuta. Toisaalta kun ajattelee hänen linjauksiaan, niin on vain hyvä, että hän on ujo ja syrjäänvetäytyvä eikä mikään kansanvillitsijä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

...ujo ja syrjäänvetäytyvä

Halla-aho on ollut tyyliltään samanlainen viimeiset kymmenen vuotta.
Silti hän kerää valtavat äänimäärät vaaleissa. What gives?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

Mikään demagogi tai joukkueen johtajahan Halla-aho ei ole. Hänelle sopisi paremminkin puolueen "pääideologin" rooli jossain kulisseissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

Suurkiitokset Onnibussille linja-autoliikenteen kilpailun edistämisestä. Nyt Halla-ahon kannattajat löytävät edullisia lippuja Jyväskylään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Onnibussin kannattaisi varata lukuisia lisävuoroja. Halvimmat liput Helsingin ja Jyväskylän välillä ovat tyttäreni kertoman mukaan olleet jotain kahdeksan euron luokkaa. Junalla maksoi ennen jokin aika sitten tehtyä yleistä alennusta yli 50 euroa. Kilpailu on todella hyväksi - joka alalla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10

En tiedä. Se on tätä vaalien mystiikkaa. On paljon poliitikkoja, jotka ovat erittäin päteviä ja fiksuja, mutta joihin äänet eivät tartu sitten millään. Ja sitten on ihme helppoheikkejä jotka saavat valtavan määrän ääniä ilman mitään ansioita.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #30

Lamminpää, oletko sinä havainnut kuuluvansa heihin?
Varmaankin uskoisin entisten oppilaistesi äänestävän arvostamaansa opettajaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #46

Tämä kirjoitus käsitteli Halla-ahoa, ei minua.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Lieneekö tuo tosissaan pyrkimässä? Ei näytä siltä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jussi Halla-aho Ylelle: ”Jos tulisin hallitukseen, meidän olisi vaikea edistää tavoitteitamme”
US
Petettyjen lupausten jatko osa II.

"Tavoitteet"= Joko kompromissi hallituskumppaneiden kanssa.Tai lehmäkauppa.

Miksi? Eduskunnassa on muita puolueita 7-1 PS .Enemmistön kanta voittaa äänestykset.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Sopii toivoa, ettei Marine Le Penistä tule presidenttiä."

Sopisi myös toivoa, ettei Jussi Halla-ahosta tule joskus Suomen tasavallan presidenttiä tolkun ihmisten äänestämänä. Monenlaista muutakin harhailevaa ajatusta ja toivetta tähän blogikirjoitukseen näyttää kyllä eksyneen, joten miksi ei tätäkin blogistin ilmeistä kauhukuvaa esitettäisi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei ole pelkoa siitä, että yksikään tolkun ihminen äänestäisi Halla-ahoa Suomen presidentiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vihreässä puolueessa on paljon viisaita ihmisiä jotka ovat ottaneet linjakseen asiallisen keskustelun.

Poikkeuksiakin näemmä on.

Sehän on se Suomalainen tapa, että paremmin tiedetään naapurin asiat, kuin omat.

Puoleen menestys on aina riippuvainen siitä millaista politiikkaa tekee ja miten suhtautuu vastustajiin, menestystä ei tule, jos tarkoituksena on vain vastustajan mollaaminen.

Kaiken yläpuolelle asettuminen on se suurin virhe, minkä poliitikko voi tehdä, sillä ylhäältä tippuessa tekee kipeää.

Halla-Aho oli ohjelmassa juuri sellainen, mitä odotinkin, tuskinpa hän esiintymisellään haki loikkareita vihreistä, hänellä on oma linja, ja sille linjalle hän haluaa myös persutkin.

Se linja on persujen oma valinta, ja tulevaisuus sitten näyttää, onko se kannattavaa.

Persut palaavat protestipuolueeksi Halla-Ahon johdolla, eikä heille ole niin tärkeää onko hallituksessa vai ei, heille riittää oppositioasema ja siellä toimiminen. En edes usko, että Halla-Aho kaipaa mitään suurta nousua puolueen kannatuksessa, ydinjoukko jää, ja se riittää.

Onhan meillä kristilliset ja rkp olleet vuosikausia politiikassa pienenä puolueena, ja silti ovat ihan hyvin vielä elossa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Missä PS sielä onkelma Ex-palkansaajilla-Työttömillä.

Työttömiä aktivoitava
Halla-aho suhtautuu periaatteessa myönteisesti hallituksen esitykseen työttömien työnhakuvelvoitteesta.
IL 6.5-17

Terhohan on PS eduskuntaryhmän kanssa Sipilä/Linströmmin kyykytyksen hyväksynyt.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Onko blogisti tosiaan sitä mieltä, että Halla-aho ei ymmärrä maahanmuutosta mitään? Vai ymmärsinkö kirjoituksen kolmannen kappaleen jotenkin väärinpäin, en hokannut sarkasmia?

Hänhän on juuri siihen perehtynyt heti kymmenen vuotta, jos ei kauemminkin. Onko Mika Lamminpää Turusta läpivalaissut Jussin substanssin aiheesta ja tullut tällaiseen lopputulokseen? Viiltävä analyysi.. ..muuta en voi sanoa!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Minä olen sitä mieltä.

1) Suomi EU jäsenmaa joka sopi myös maahanmuutosta -94
Ensimmäiset Somalit tuli -90 luvun alussa.

2. Eurooppa-2020 sopimus: Mamut,pakolaiset,Romanian kerjäläiset,paperittomat.

3. Pakolaiset -15-17 EU tehdyt sopimukset.
+ YK ja Unicefissa tehdyt sopimukset.

Tehnyt eduskunnan enemmistö .EU-valtio Suomen sopimukset. Ei minkään puolueen vaan Valtion sopimukset.

Muu on täyttä utopiaa . Kansanäänestystä ei tarvita koska eduskunta päättää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sä elät kokonaan menneisyydessä, eikä mikään ole koskaan hyvin.

Olisiko maailma parempi jos olisi vain yksi puolue suomessa, kun kaikki muut tekevät aina vääriä päätöksiä?

Eli demarit ovat se ainoa oikea, pitäsiskö siirtyä pohjois-korean suuntaan ja yksipuoluejärjestelmään.

Harmi vaan, että kansa on ollut lähes jokaisessa viime vaaleissa eri mieltä kanssasi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #21

Mikä on Oikea puolue meille suomalaisille?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #21

Heh,heh. Demarit .Kun kaikki EU sopimukset on tehnyt Kepu,kok.

Persutko nuo puolueet torppaa? Takiaispuolue PS saa tyytyä oppositiopaikkaan ja pitkään -19 jälkeen.
Suututtanut niin duunarit,työttömät,eläkeläiset ja keskiluokankin jotka erehty äänestää PS.

Faktaahan on että Kepu,kok,RKP tulee olemaan jatkossakin enemmistö eduskunnassa.
(tukipuolueet Rkp,Krst.Vihr.)
Porvarihallitus:Vanhasen II-hallitus ja vihreät mukana. PS vaihtoehto -15 oli Vihr.porvarit.
Niiden äänestäjät on ja pysyy aina puolueidensa takana ja äänestää varmasti aina.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #21

En elä.Vaan otan selvää faktoista ennen kuin vedän punaisenviivan äänestyskopissa.

Näkökulma: Timo Soini halutaan porvarihallitukseen
Perjantai 9.1.2015 IL
Porvarihallitusta pukkaa.
Vahvaan enemmistöhallitukseen porvariakselin
-vahvistukseksi tarvitaan vielä joko perussuomalaiset tai vihreät.

-Taustalla tehtävä hallituksen ohjelmatyö osoittaa suoraa tietä porvarihallitukselle. Elinkeinoelämän järjestöt ovat yhteen ääneen vaatimassa sellaista talouspakettia,
- jonka toteuttamisessa demareilla olisi liiaksi nieltävää.

Porvarihallituksen puuhamiehet vaikuttavat helpottuneilta kun kannatustutkimukset alkavat viittaamaan siihen, että eduskuntavaaleissa kaksi suurinta puoluetta ovat keskusta ja kokoomus.

lll
Porvarihallituksen tielle voi nousta vain yksi este. Jos demarit kiilaavat vaaleissa kakkoseksi.
Ohjelmaneuvotteluissa pystytään kuitenkin kehittämään sellainen paketti, jota demarit eivät pysty nielemään.

-Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten varaan rakennettava hallitus
-olisi elinkeinoelämälle kaikkein mieluisin.

Perussuomalaiset ovat nykyisessä hallitusinnossaan taivuteltavissa porvariakselin haluaman talousohjelman taakse.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On se tosiaan jauhanut maahanmuutosta kymmenen vuotta sanomatta mitään sellaista mitä ei voisi lukea miltä tahansa vainoharhaiselta vihasivustolta. Sehän aloittikin bloginsa kääntämällä Gates of Viennaa ja muita vastaavia vauhkoiluja. Onhan sen blogissa toki siteeksi tottakin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Älykkyys on korvien välissä olevaa pääomaa, jota ei voi ulosmitata. Ykkösaamun haastattelusta päätellen Jussi Halla-aholla tuntuu sitä riittävän. Oli ilo seurata Halla-ahon selkeitä ja johdonmukaisia vastauksia toimittajan kysymyksiin. Siinä ohessa Halla-aho pani muutaman kerran ”jauhot suuhun” toimittajalle.

Vanha kansanviisaus sanoo ”rehellisyys maan perii.” Se tuntuu sopivan puhuttaessa Jussi Halla-ahosta. Miehellä on ”jalat maassa ja älli päässä.” Tämän tyyppisiä politiikkoja Suomi tarvitsee. He ajattelevat ennen kaikkea Suomen ja suomalaisten etua. Ensin tulee Suomi ja sitten EU.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Jussi on kieltämättä erinomainen keskustelijaon häneen mielipiteistään sitten mitä mieltä tahansa. Pysyy viileänä eikä kauheasti huutele yli.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Punasteleva, korkeaotsainen Halla-aho haluaa olla puoluejohtaja, joka ei osallistu puolueen - , eikä hallituksen toimintaan. Erikoista?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Onhan se erikoista, ei missään nimessä yleistä ainakaan.
Kaikkeen on syynsä kuten sinunkin habitukseesi :)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mikä se suomalainen sananlasku olikaan?

"Mitä syntinen toivoo, se hänelle tapahtuu"?

Älä siis toivo tätä valintaa.
Älä,ainakaan luota, että kun oikeistopopulisteista on puhe, mikään looginen kehityksen ennustaminen pätisi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No jos rehellisiä ollaan - ja ollaanhan me, ainakin silloin tällöin - niin en toivo Halla-aholle mitään asemaa missään, en mitään mahdollisuuttakaan vallankäyttöön, sillä olen oppinut vihaamaan hänen ajatteluaan lämpimästi ja vilpittömästi. Parempi vaihtoehto on, että persut kehittyvät reaalipolitiikan kautta poliittisen osallisuuden kulttuuriin. Ei ole myöskään paha, jos monikulttuurisen demokratian puolustajat pysyvät valppaina.

Luultavasti moni demokraatti ajatteli Trumpistakin aluksi niin, että hän hajottaisi republikaanit. Sen hän tekikin, mutta sai käännettyä yleisesti kaikkeen entiseen politiikkaan pettyneet puolelleen. Ehkä brexit ja Trump olivat kuitenkin pölhöpopulismin viimeiset voitot ja virta on jo kääntynyt toiseen suuntaan. Marine Le Pen ja hänen kannattajansa tulevat pettymään ensi yönä. Ennustelen nyt siis kiellostasi huolimatta, minä syntinen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos katsoo noiden kahden pääehdokkaan esiintymistä, niin kyllä Terho vaikuttaa täysin juoksupojalta ja persoonattomalta tyypiltä.

Halla-Ahossa on sitä omanlaista karismaa, joka varmasti vetoaa muihin maahanmuuttovastaisiin, inho toimittajia ja tyhmiä kysymyksiä kohtaan paistaa heti läpi.

Hän ei kulje sitä tietä, mitä yleensä odotetaan, ei nuoleskele lehdistöä, eikä anna haastatteluaj jokaiseen mahdolliseen lehteen. Tällainen tyyli vetoaa hänen kannattajinsa ja varmaan moneen persuun.

Näyttää siltä, että hän kyllä vie tuon puheenjohtajuuden, Terho on täysin hukassa ja väärässä sarjassa.

Monia ihmetyttää miksi Halla-Aho ei ryhdy ministeriksi ja tee niinkuin pitää? Hänellä on varmasti selvä taktiikka, hallitus jatkakoon niin kauan, että se saa suuret päätökset tehtyä, viimeisenä puolen vuoden aikana ennen vaaleja alkaa sitten se suuri myllytys, ja kovemmat ulostulot.

Vaaleissa on vain yksi päälinja, maahanmuutto, ja sillä sitten luodaan pelkoja ja mahdollisia ongelmia muiden euroopan maiden tyyliin. Tällä linjalla veikkaan kannatuksen olevan siinä 8-10% tietämissä, ja sehän on tuollaiselle protestiliikkeelle huima ja hyvä kannatus.

Monet luulevat, että Halla-Aho haluaa persut seuraavaan hallitukseen, mutta se on täysin väärä luulo, oppositio toimii paljon paremmin persuille, ja on oiva paikka hakea sitä omaa linjaa ja pitää kiinni omista tavoitteista.

Suomessa ei aina ymmärretä, että ei enää eletä vanhassa poliittisessa kulttuurissa, sillä persujen myötä myös oppositioon voidaan pyrkiä. Hallituksen ja politiikan arvostelu on ominaista persuille, ja kannatus tulle hiukan varmaan kasvamaankin, jos ongelmia maahanmuutossa ilmenee.

Persujen tavoittelema tavallisen puoleen tila ei vaan sovi heille, ja Halla-Ahon myötä puolue palaa juurilleen. Varmaan ihan hyvä lisä puoluekarttaan, sillä vihaisia ja pettyneitä nyky-yhteiskunnassa riittää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eivät perussuomalaiset palaa juurilleen Halla-ahon myötä. Eivätkä Terhonkaan. Soinin luonnehdinta persuista "työväenpuolueena ilman sosialismia" oli osuva. Työväenluokkaisuus edustaa perussuomalaisten jäsenten valtavirtaa. Toisaalta persuissa on paljon myös pienyrittäjiä. Puheenjohtajaehdokkaiden pitäisi vakuuttaa äänestäjät siitä että puolue ajaa sekä työväenluokkaisten, palkkatyötä tekevien jäsenten etuja että yrittäjien etuja. Sekä Terho että Halla-aho ovat ainakin vaalikonevastaustensa perusteella niin talous- kuin sosiaalipoliittisestikin oikeistolaisempia kuin perussuomalaisten jäsenet keskimäärin. Molemmat kannattavat tiukkaa talouspolitiikkaa ja leikkaavat mieluummin julkisia palveluja kuin korottavat veroja. Luultavasti niin Terho kuin Halla-ahokin tulevat välttelemään tätä kiusallista kysymystä keskittymällä mamulätinään ja eliittihuminaan. Heiltä on vain jäänyt huomamatta, että aika on ajanut sellaisen populismin ohi. Ihmiset pelkäävät nykyään enemmän vihapuhetta ja rasismia kuin maahanmuuttajia. Eikä Eirassa asuva europarlamentaarikko ole eliitin vastustajana se uskottavin äijä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin se on se linja, mikä ei enää persuille kannata, maahanmuuttovastaisuus yhdistää persuja, ja sillä saadaan se kannatus mikä tyydyttää, ei Halla-Aholla olekaan hhaveita mistään jättipuolueesta, se on se väärä luulo, minkä moni tekee.

Vihreätkin voivat voittaa vaalit ja nousta suurten joukkoon, mutta jokainen tietää, että neljän vuoden hallitustaipaleen jälkeen se kannatus tulee varmasti alas.

Minä toivon uusia puolueita hallitukseen, mutta siitä voit olla varma, että kun säästöt tulevat varmasti jatkumaan, niin siitä sitten tulette varmasti kärsimään ja lujaa.

Korkealla on kirvaa, mutta alaspäin pääsee myös nopeasti.

Suomesa hoetaan aina takinkäännöstä ja lupausten pettämisestä, mutta ne ovat jokaisen hallitukseen menevän puolueen arkipäivää, ei siinä mitään ihmeellistä ole.

Toivottavasti vihreät voittavat vaalit, niin sitten vasta selviää se, onko puheilla myös katetta, oppositiossa on niin helppo esittää vaihtoehtoja. Olen varma, että tulossa on mielenkiintoista kiemurtelua. ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #35

Niin, hallitusvastuu on populisteille kuoleman suudelma. Sen näki aikoinaan SMP ja nyt sen näki SMP:n raunioille perustettu perussuomalainen puolue.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
oppositioon voidaan pyrkiä. Hallituksen ja politiikan arvostelu on ominaista persuille

Ja takin voi aina kääntää jos sattuu pääseen hallitukseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sano yksikin puolue joka on pitänyt vaalilupauksensa?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Oikeastaan puolueen edustajat eivät lupaa mitään. Äänestäjät kokevat lupaukseksi, jos he puheissaan kertovat (huom.)"pyrkivänsä" laittaa asioita kuntoon eri tavalla kuin hallitusvastuussa olevat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue toteutti likipitäen kaiken, minkä lupasi. Ja Hitler henkilönä myöskin. Hän teki kaiken sen, minkä ilmoitti jo 15 vuotta aiemmin Mein Kampf -teoksessaan. Häntä ei kuitenkaan uskottu silloin kirjaimellisesti, mutta sehän on niiden vähäuskoisten oma ongelma.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #42

Joo, ei se (vaali)lupausten pitäminen aina ole hyvä asia. Vähän sama ilmiö on tuolla Trumplandiassa. Monet ovat laittaneet kätensä kyynärpäitä myöten ristiin ja rukoilleet että Donaldhan vain vitsaili, vitsailihan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #51

Hän ei kuitenkaan lupauksissaan tullut ottaneeksi huomioon USA:n perustuslakia ja lainsäädännön prosessia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Kyllähän se poliittinen kokemattomuus jossain näkyy. Valitettavasti se ei ole edes Trumpin huonoin ominaisuus.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ilta-Sanomissa oli mielenkiintoinen näkökulma persujen puheenjohtajataistoon ja Soinin petokseen:

"Soinin koetaan jättäneen puolueensa tuuliajolle. Perussuomalaiset tekee jatkuvasti omien periaatteidensa vastaista hallituspolitiikkaa eikä Soini vaivaudu satunnaisia blogitekstejään - joissa lähinnä keskitytään väsyneesti haukkumaan vihervasemmistoa - lukuun ottamatta puolustamaan ja selittelemään omavaltaisia päätöksiään millään tavalla."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705052200122...

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

"Me tolkun ihmiset" ja kaikkea kanssa!

Blogisti paljastuu äärisuvaitsevaiseksi, joka on täynnä pyhää vihaa maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia kohtaanJuuri tälläisella asenteella luodaan raja-aitoja ja tukahdutetaan järkevä keskustelu

Humanitaarinen maahanmuutto lieveilmiöineen on Euroopan suurimpia haasteita. Jos tämän toteaa, niin ilmeisesti suurin osa Euroopan päämiehistäkin on "rasisteja" kun ovat asian todenneet avoimesti.

Oma puoluekantaani on kokoomus ja - kyllä, suhtaudun nykyiseen hallitsemattomaan maahanmuuttoon kriittisesti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En minä voi tukahduttaa järkevää keskustelua maahanmuutosta, koska sitä ei ole. Ja se on Halla-ahon syytä. Äbäläwäbälä, kuten mestari itse sanoisi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

http://areena.yle.fi/1-3831849?autoplay=true

Laitetaan nyt linkki tänne. Se olisi tietenkin blogin kirjoittajan homma.

Minusta Halla-Aho oli melko johdonmukainen. Selkeäkin. Ylen toimittaja yritti sovittaa kaikenlaita rasistin viittaa hänen ylleen. Tämähän on hyväksyttyä ja arkipäivää suomessa. No jokainen olkoon mitä mieltä vain. Mutta ylen pitäisi kyllä katsoa peiliin.

Tuskin Halla-Aho on vakavasti pyrkimässä persujen puheenjohtajaksi. Kyllä hallituspuolueen puheenjohtajan on mielestäni istuttava hallituksessa. Siellä tehdään ne käytännön tärkeimmät päätökset, vaikka eduskunta lait sitten viime kädessä hyväksyy.

Halla-Aho sai varmaan aikaan sen mitä halusi. Eli Soini jättää paikkansa. Uskoisin, että heidän tuleva puheenjohtajansa on Sampo Terho. Tulevasta kannatuksesta en osaa sanoa mitään. Potenttiaalia on. Tyyttymättömyyttä ja tuota maahanmuuttokriittisyyttä. Tuskin sillä yli 50% kannatusta saadaan. Veikkaisin, että se tulee olemaan 10-20% paikkeilla pitemmällä juoksulla.

Sinänsä persujen hallitustaival on kyllä hatunnoston paikka toistaiseksi. Vastuuta ovat kantaneet, vaikka oma kannatus on laskenut. Toisin oli edellisen hallituksen populistien laita, jotka eivät saaneet 8 vuoteen mitään aikaan ja hyppäsivät pois erilaisin tekosyin. Uskon, että kun seuraavien eduskutavaalien alla taas pääsevät hallitusvastuuseen on edessä saman toisinto ja eväät on äkkiä syöty.

No onhan persuillakin vielä kaksivuotta aikaa hypätä pois kasvamaan korkoa. Tosin tuskin tekevät sitä, kun taloudessa on pientä vipinää ylös.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllä, Halla-aho on tosiaan selkeästi ja johdonmukaisesti väärässä muutamissa isoissa asioissa, kuten EU:ssa. Vaikka se sanookin maahanmuuttovastaisuuden henkilöityvän häneen, niin ei se hänen keksintönsä ole. Sulo Aittoniemi oli ensimmäinen SMP:läinen jonka maahanmuuttajamölinöitä ei tolkun ihminen vain voinut käsittää. Onhan niitä sen jälkeen ollut muitakin, ja muissakin puolueissa. Yllättävää on vain se että moisella "kritiikillä" on päässyt sellaiseen asemaan kuin Halla-aho on päässyt. Ja mikäpä kiire sieltä Brysselistä tänne Suomeen olisi, siellä maksetaan parempaa palkkaakin. Halla-ahon politiikalla taitaa loppujen lopuksi olla sama sisältö kuin Soininkin: Minä. Minä. Minäminäminä. Ainoastaan sillä omalla hillotolpalla on väliä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin saattaa olla väärässä. Jokaisella on siihen oma mielipiteensä. Itse olen alkanut syvästi katumaan, että äänestin jäsenyyden puolesta. Viimeistään eiron ulkopuolelle olis pitänyt jäädö, kun se mahdollista oli. Julkiset suojatyöt pysyvät pääosin suojassa, jos velkaa saadaan. Monilla muilla kuitenkin om tilanne toinen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #69

Minä äänestin vähän epäluuloisena liittymisen puolesta, mutta en ole katunut. Olisi muutamakin konkurssi Suomessa vältetty jos euroon olisi liitytty jo aikaisemmin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #70

EU on ihan hyvä, mutta sekin korjauksen tarpeessa.

Euro ei toimi tasapuolisesti, se oli virhearvio, sinä ilmeisesti et nää eurossa vikaa. Valtaosa talousviisaista kuitenkin huomauttavat, että euro ei toimi jäsenmaiden kesken tasapuolisesti.

Ruotsinon hyötynyt siitä, että on euron ulkopuolella.

Mielestäni ei pidä missään nimessä erota EU:sta, eikä eurostakaan eroon pääse, mutta se ei tarkoita sitä, että sitä ei voisi arvostella. Virheet pitää yrittää korjata.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #80

Suomi pystyy parhaiten korjaamaan euron virheet omalta kannaltaan panemalla oman taloutensa kuntoon.

Toimituksen poiminnat