Halla-ahon harharetket

Katselin Jussi Halla-ahon haastattelua Ykkösen aamu-tv:ssä. Toivottavasti perussuomalaiset valitsevat hänet puheenjohtajakseen. Se sementoisi puolueen pysyvästi marginaaliin. Olisi aina hörhökerroin korkealla ja kannatus matalalla.

EU-ero ja sen edut on Halla-ahon suurin harha. Luulenpa että brittejäkin kohta kaduttaa koko brexit. Ei pitäisi mennä niin tunne edellä isoissa kysymyksissä.  Japanikin on pistänyt aika kovaa ukaasia briteille. Japanilaiset ovat investoineet EU-maa Britanniaan, joka päättääkin nyt lähteä kävelemään koko unionista. Japani uhkaa vetää investointinsa pois maasta, mikä olisi valtava taloudellinen tappio briteille.

Minua on jotenkin kolkosti huvittanut aina tuo (Halla-ahon keksimä?) termi "maahanmuuttokriitikko". Kuvitelkaa kirjallisuuskriitikkoa, joka ei tiedä kirjallisuudesta juuri mitään eikä haluakaan tietää, joka paasaa siitä lähes päivittäin sillä uskonvarmuudella jonka vain täydellinen asiantuntemattomuus voi ihmiselle antaa, jonka mielestä kirjallisuus on inhottavaa ja vaarallista ja olisi oikeastaan parempi ettei sitä ollenkaan olisi, niin ymmärrätte mitä tarkoitan.

"Jonkinlainen lopullinen välienselvittely islamilaisen maailman ja länsimaiden välillä on tulossa", Halla-aho sanoi. Kaipa sellainen tulee jos sitä ehdoin tahdoin lietsotaan. Äärioikeisto ja islamistit ovat saman kolikon kaksi puolta. Niiden välillä on epäpyhä allianssi. Ne saavat voimaa toisistaan, eikä toista olisi ilman toista. Molemmat elävät viholliskuvien luomisella ja ruokkimisella. Maltillinen enemmistö, tolkun ihmiset, ovat molemmille myrkkyä. Ei olisi Nuiva-Jussillakaan menestystä ilman muslimeja.

Jussi Halla-aho on Suomen Marine Le Pen. Hän ei aio lopettaa "pulinaa EU:n ongelmista". Ullatus ullatus. Sopii toivoa ettei Marine Le Penistä tule presidenttiä. Hänen voittonsa avaisi sellaisen Pandoran lippaan ettei pahemmasta väliä. (Tämä Pandora-myytti on kyllä hauska. Miksihän kaikki kauheus maailmassa on aina naisten syytä? Eeva viekoitteli maailman syntiin juutalaisten mukaan ja Pandoran lippaasta tulivat maailmaan kaikki vitsaukset kreikkalaisten mukaan. Tosin kun Pandora avasi lippaan toistamisiin, siltä luikahti esiin vielä toivo. Eli oli ne kreikkalaiset sentään vähän vähemmän pessimistejä kuin juutalaiset.)

 

MikaLamminp
Vihreät

Olen julkaissut teokset Talvimatka (runoja, Oppian 2022), Eila ja Ossi – Suomen kielen alkeisoppikirja (Gummerus 2010), Mies joka putosi jaloilleen (romaani, Oppian 2020) ja Siltoja – Opettajan koronapäiväkirja (Oppian 2021).

Kuvan otti Timo Jakonen (Turun Sanomat)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu