Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Kertomus uppoavasta maahanmuuttokeskustelusta

Entinen kielitieteilijä, nykyinen "maahanmuuttokriitikko" Jussi Halla-aho päätti sitten lähteä tavoittelemaan perussuomalaisten puheenjohtajuutta. Ullatus ullatus.

Laitoin tosiaan tuon "maahanmuuttokriitikon" lainausmerkkeihin. En tiedä kuka termin on keksinyt, voi olla että se on Halla-aho itse, ja ihme kyllä se menee ilman lainausmerkkejä läpi valtamediassakin nykyään, vaikka se kuulemma on viherpunikkeja täynnä.

Kuvitelkaapa kirjallisuuskriitikkoa, joka ei tiedä kirjallisuudesta juuri mitään, joka ei oikeastaan edes pidä siitä ja jonka mielestä olisi loppujen lopuksi parempi, ettei kirjallisuutta lainkaan olisi, niin ymmärrätte mitä ajan takaa. Kyllä kirjallisuuskriitikoilta edellytetään jotain aivan muuta kuin nuivaa asennetta kirjallisuuteen. On myös vaikea kuvitella kirjallisuuskriitikkoa, joka puhuisi vaikkapa "haittakirjallisuudesta" edes huonon viihdekirjallisuuden yhteydessä.

Ei silti että se Sampo Terho sen maahanmuuttomyönteisempi olisi, mutta se sentään osaa puhua ja kirjoittaa joskus jostain muustakin asiasta. Halla-aho kirjoittaa helpon tuntuisesti kuin pappi saarnaa, ja hänellä on jo kauan ollut saarnanuotti: uutta sanottavaa on yhä vähemmän. Samalla nuotilla menee tämäkin video, jolla hän lukee suoraan paperista puheenjohtajakisaan lähtönsä johdosta kirjoittamansa puheen:

https://

En pidä Halla-ahon retoriikasta. Se on niin poissulkevaa ja rajoja pystyttävää. Ensin tulee oma perhe, sitten perussuomalaiset, sitten muut suomalaiset. Oudosti hän rajaa kuitenkin suomalaisten ulkopuolelle ne, jotka kokee vastustajikseen.

Halla-ahon mielestä "Suomi ei saa olla koko maailman sosiaalitoimisto, johon kuka tahansa voi lampsia sisään röyhkeine vaatimuksineen". No eihän Suomi sitä ole, eikä ole koskaan ollut. Suomen pakolaispolitiikka on aina ollut tiukkaa, ja vuoden 2015 poikkeuksellisen suuri määrä turvapaikanhakijoita pani Suomen vetämään rajoja pikku paniikissa vielä tiukemmiksi. Ylipäätään vetovoimatekijöistä puhuminen on joko tietämättömyyttä tai tahallista sumutusta. Kyllä ne työntövoimatekujät ovat ratkaisevia. Lopettakaa sodat ja nälänhätä ja pankaa ilmastonmuutos kuriin, niin loppuvat pakolaisetkin. Se on tietysti helpommin sanottu kuin tehty. Vielä helpompaa on kiljua "rajat kiinni" aivan kuin se olisi joki ratkaisu (tai edes mahdollista).

Siihen nähden, miten paljon Halla-aho on maahanmuuttajista paasannut, on ihmeellistä miten yksipuolista tuo paasaus on ollut. Vai muistaako joku Halla-ahon joskus sanoneen maahanmuuttajista jotain myönteistä? Tai esittäneen jotain ratkaisuja esiin nostamiinsa ongelmiin?

Halla-ahon kannattajat mielellään väittävät, että hänen ansiostaan maahanmuutto on noussut keskustelunaiheeksi, mutta se ei ole totta. Hänen ansiostaan ihmiset ovat kaivautuneet poteroihinsa rintamalinjojen molemmin puolin ja huutavat sieltä toistensa ohi. Kukaan ei kuuntele eikä keskustele.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

Nyt oli aika ideologisen yksisilmäinen kirjoitus. Blogisti ei näytä lukeneen Halla-ahon kirjoituksia?
1. Halla-aho tietää paljon enemmän maahanmuuton vaikutuksista kuin hänen "vastustajansa."
2. Hän on esittänyt paljonkin ratkaisuehdotuksia ongelmaan, ja osa niistä on myöhemmin otettu käyttöön EU:ssa tai yksittäisissä jäsenmaissa.
3. Vetovoimatekijät ovat ainoa selitys siihen, miksi ns. sotaa pakeneville ei riitä ensimmäinen turvallinen maa, vaan he ovat valmiita maksamaan kymppitonnin ihmissalakuljettajille päästäkseen Pohjois-Eurooppaan, jossa hyvinvointivaltio takaa kaikille tulijoille ilmaista rahaa enemmän kuin lähtöalueilla saa palkkaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olen minä Halla-ahon kirjoituksia joskus lukenut. Ne ovat aika yksisilmäisiä. "Tyyli on tähtäämistä, toisen silmän ummistamista. Kun se oikein ottaa valtaansa, kuin kouristus, se ei tarvitse yhtään silmää, vain sokeaa uskollisuutta." (Matti Pulkkinen, Romaanihenkilön kuolema)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olet ilmeisesti lukenut Halla-ahoa enemmän kuin minä, mutta et näköjään sinäkään löytänyt mitään myönteistä, mitä Halla-aho olisi maahanmuuttajista sanonut. Arvelinkin että on ajanhukkaa lukea sen juttuja enempää kuin olen lukenut. Eihän se mitään uutta sanonut tuossa linkittämässäni videossakaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

1) Keitä ovat ne Halla-ahon vastustajat, jotka tietävät vähemmän maahanmuuton vaikutuksista kuin Halla-aho?

2) Mihin ongelmaan? Mitä ratkaisuja?

3) Tunnetko ketään peruspäivärahalla elävää? Oletko oikeasti kateellinen niistä summista? Tiesitkö etteivät turvapaikanhakijat saa senkään vertaa?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Pragmaattisesti ajateltuna Afrikan sodat ja nälänhätä loppuvat aikanaan itsestään, kun vaan malttaisi olla puuttumatta asiaan. Näistäkin vaan joku jossain yrittää hyötyä, joten sitten länsimaat ovatkin yhtäkkiä konfliktissa mukana. Kumma kun kukaan ei ole viitsinyt vielä (uudestaan) mennä Pohjois-Korean kansaa vapauttamaan.

Suurin syy afrikan nälänhädälle ja sodille on hillitön väestön kasvu. Ilmastonmuutos ainoastaan laukaisee oireet, ja näin some aikana sitten on keksitty tämä "turvapaikkashoppailu". No, kaikki hyvä loppuu aikanaan.

Rajat kiinni tarkoittaa rajatarkastuksia, joita mm. Tanska ja Ruotsi tekevät. Varsinkaan paperinsa "hukanneiden" ei tulisi päästä maahan, koska eivät ole välittömässä hengenvaarassa, turvallisessa Ruotsissa, ja silti Suomeen tuli yli 5000 henkilöä viime vuonna, käytännössä vastoin kansainvälisiä sopimuksia.

Taitaa olla hyvä aika määritellä ja rakentaa hyvinvointivaltio uudestaan, kun ei ole enää lottovoitto syntyä Suomeen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ai "Rajat kiinni" tarkoittaa rajatarkastuksia? Kappas vaan. Turun valtuustosalin ulkopuolella möykkäsi jokaisen valtuuston kokouksen aikana porukka joka vaati laittamaan rajat kiinni. Epäselväksi jäi, pitikö heidän mielestään rajat sulkea Kaarinaan, Lietoon vai kenties Raisioon. Nämä kun olisivat sellaisia rajoja joihin kaupunginvaltuustolla saattaisi olla jotain valtaa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Kyllä ne työntövoimatekujät ovat ratkaisevia"

Ennen Suomea on aika monta turvallista maata, eikä edes Välimerta tarvitsisi ylittää päästäkseen turvalliseen maahan/pakolaisleirille.

Hyvä pointti tuo maahanmuuttokriitikko, maahanmuuttokriittinen on hieman parempi termi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kuinka paljon maahantulijoita pitäisi lukumääräisesti päästää Suomeen ja kuinka paljon se saa maksaa meille täällä jo asuville ja työskenteleville? Tähän kun joku maahanmuuttomyönteinen joskus viitsisi vastata. Eli jos tulijoita olisi vaikka miljoona, pitäisikö kaikki päästää, jos kaikilla on tarve turvapaikkaan tai parempaan elämään?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuula, vihreät ja vasemmisto, kokoomus mukaan luettuna, haluaa ilmeisesti päästää maahamme sosiaaliturvan piiriin kaikki halukkaat, jotka vain kertovat olevansa turvapaikkaa vailla. Heille ei siten merkitse yhtään mitään kuinka rahoitetaan oman maamme kansalaisten sosiaaliturva. Onhan itsestään selvää ettei sosiaalikustannuksiin ole määrättömästi varaa eli kasvattaa kokonaismäärää, joten niiden määrää on leikattava jotta myös tulijoiden sos.turvaa voidaan maksaa.

Hyväksyvätköhän sosiaaliturvan varassa nyt elävät kansalaisemme tulevat leikkaukset? Tuskinpa. Eipä taida mennä jakeluun leikkaukset vihreille ja vasemmistollekaan. Näin olen ymmärtänyt kuunnellessani eduskuntakeskusteluja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vasemmisto ei tarkoita mitään jos kokoomus lasketaan mukaan. Sinä puhut nyt eduskunnasta etkä vasemmistosta, Sirpa hyvä. Kun tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin, kirjoitin siitä ironisen bloggauksen "Vihervasemmistolaisen arvoliberalismin murskavoitto". Sinulla on näemmä samanlainen huumorintaju:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231733...

Viime aikoina on kyllä ollut yleistymään päin sanojen käyttäminen niiden merkityksestä piittaamatta. Esimerkiksi Erdogan löytää natseja ja fasisteja vähän joka paikasta, paitsi sieltä missä heitä on.

Vaikka kaikki ulkomaalaiset heitettäisiin ulos maasta, eivät suomalaiset toimeentulotuen tarvitsijat saisi senttiäkään enempää. Ne rahat säästettäisiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Mika kirjoitat kommentissasi "Vaikka kaikki ulkomaalaiset heitettäisiin ulos maasta, eivät suomalaiset toimeentulotuen tarvitsijat saisi senttiäkään enempää. Ne rahat säästettäisiin."

Ei tarvitsisi säästää muualta, jos olisi enemmän jaettavaa rahaa käytettävissä vähemmälle joukolle. Näin vähemmälle joukolle on suuremmat tuet ilman niitä leikkauksia. Tämä kai on kaiketi faktaa?
En kuitenkaan osallistu oleskeluluvan saaneiden maasta ulosheittämiseen. ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Valitettavasti se ei ole faktaa. Jos tuen saajia on vähemmän, tukea jaetaan vähemmän. Näin se menee. Suomessa pidetään kovasti meteliä sosiaalitukien väärinkäytöstä, mutta sitä tapahtuu oikeasti todella vähän. Isompi ongelma on se, että läheskään kaikki toimeentulotukeen oikeutetut eivät osaa sitä hakea. Ne rahat säästetään.

Juha Hämäläinen

Suunnitelma on tehty EUroopan keisarinnan Merkelin ja Hollannin pääministerin toimesta ja jatkuu yli molempien hautajaisten........

https://www.kansalainen.fi/merkelin-ja-rutten-pako...

ps. jutussa on viitattu "virallisiin" taakanjakoihin, mutta jos otetaan huomioon Hollannin 50.000 ja väkiluku suhteuttaen se Suomeen oikeampi luku lienee noin 20.000 vuodessa vuoteen 2060 asti....jolloin tehdään kai uusi sopimus uudelta pohjalta, jolla alkuasukkaat viedään täältä johonkin..?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kuinka paljon maahantulijoita pitäisi lukumääräisesti päästää Suomeen"

Tuohon kysymykseen kukaan ei halua vastata, koska seuraavaksi voitaisiin ryhtyä arvioimaan niiden työntövoimatekijöiden vaikutusta eli sitä, kuinka paljon niitä potentiaalisia tulijoita olisi. Keskeinen työntövoimatekijä on tietysti liiallinen väestönkasvu. Muut konfliktit ovat vain sen seurannaisia. Vuosisadan loppuun mennessä pelkästään Afrikan väestön arvioidaan kasvavan nykyisestä runsaasta miljardista 4,4 miljardiin. Tämän päälle tulee Lähi-Idän väestönkasvu. Tuota ongelmaa ei ratkaista siirtolaisuuden avulla. Siirtolaisuuden kautta sitä ongelmaa vain levitetään sinne, missä ongelma on jo saatu hallintaan.

Mutta tehdään pieni ajatusleikki aivan vain asioiden suuruusluokkien havainnollistamiseksi. Euroopan Unionin alueella asuu 500 miljoonaa ihmistä. Jos vaikkapa puolet tuosta Afrikan väestönkasvusta puskutoitaisiin Eurooppan, vuosisadan loppuun mennessä siirtolaisia tulisi suunnilleen 3,5 kertaa Euroopan nykyisen väestön verran. Suomen osalle siitä tulisi 17,5 miljoonaa eli runasst 200 000 henkeä vuodessa. Lienee selvää, että noihin työntövoimatekijöihin täytyy vaikuttaa muilla keinoilla. Tauti on väestön kasvu ja siirtolaisuudella ei pystytä edes sen oireiden näkyvään lieventämiseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kukaan ei halua vastata kysymykseen johon kenelläkään ei ole vastausta. Se kuitenkin tiedetään, että viime vuonna turvapaikanhakijoiden lukumäärä suorastaan romahti edellisvuotisesta. Eikä Suomi näköjään niihin kolmeenkymmeneentuhanteenkaan, jotka toissavuonna tulivat, kaatunut. Viime vuonna tuli kuutisen tuhatta. Halla-aho on siis vähän myöhässä hysteriansa kanssa. Juna meni jo.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #11

"Juna meni jo".

Ettei vain olisi noita smanlaisia lausahduksia kuin huhtikuun 1940 alussa, kun Chamberlain ilakoi, että Hitler oli myöhästynyt linja-autosta, kun ei ollut hyökännyt ajoissa. Vaan entäs jos se juna on vasta tekemässä lähtöä? Kannattaisiko ehkä sittenkin ajatella vähän pidemmälle kuin seuraaviin kuntavaaleihin ja vähän laveammalle kuin tähän kotoiseen Impivaaraan ja sen sisäisiin kähinöihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #14

On toki mahdollista että suurempiakin pakolaismääriä on vielä joskus tulossa. Ilmastopakolaisuus on uhkakuva, joka on syytä ottaa vakavasti. Väestönkasvu Afrikassa on myös saatava kuriin. Ehkä Kiinalla on tässä asiassa jotain opetettavaa afrikkalaisille. Kovastihan se siellä nykyään häärääkin, mahdollisesti tuloksekkaammin kuin Eurooppa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku kun kertoisi, että mitä nyt ajetaan takaa. Suomen turvapaikkapolitiikka on kireää, ja samassa linjassa muiden euromaiden kanssa.

Suomeen ei tällä hetkellä ole tulossa mitään turvapaikanhakijaryntäystä, ne jotka eivät turvapaikkaa saa, niin palautetaan.

Miten ihmeessä sitten pitäisi toimia?

Persut haukkuvat persuja Halla-Ahon johdolla löysästä toiminnasta, ja kuitenkin on toimittu tiukasti.

Kuvitteleeko joku ihan aikuisten oikeasti, että Suomessa joku muu puolue suostuu kiristämään maahanmuuttopolitiikkaa.

Halla-Aho ja ystävänsä ovat ajatustensa kanssa yksin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Ja jos Halla-aho on leimautunut yhden asian mieheksi, hän on tehnyt sen itse. Eihän se tuossa linkittämässäni videossakaan muusta puhu. Ja senkin se on tehnyt ihan itse, turha siitä on mediaa saati "poliittisia vastustajia" syyttää. Ylipäätään en pidä sellaisesta politikoinnista joka perustuu vihollisten etsimiseen ja - jos ei mistään löydy - keksimiseen.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ihan järkevihän tuo Halla-Aho tuolla videolla puhui ja olisi ainakin omasta mielestäni järkevämpi vaihtoehto. Toki se on persujen oma asiansa, kenet he valitsevat ja tosiaan tuo maahanmuuttofiksaatio on Halla-Ahossa hieman ärsyttävä piirre.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-ahon ja Terhon välillä ei ole kovin suurta eroa. Kumpi tahansa valitaankin, puolueesta tulee jyrkemmin rasistinen ja se satsaa maahanmuuttovastaisuuteen lähes ainoana asianaan. Puolue myös sitoutuu täysin köyhät kyykkyyn -linjaan, jonka Terho toi hallitusohjelmaan. Toivon kuitenkin Halla-ahon valintaa, koska se voi johtaa hallituksen eroon ja uusiin eduskuntavaaleihin.

Toimituksen poiminnat