Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Miehet jotka äänestävät Trumpia

Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat ehkä maailmanpolitiikan suurin näytelmä. Koko maailma seuraa sitä, välillä henkeään pidättäen. Kyse kun ei ole minkä tahansa maan presidentistä, vaan maailman ainoan supervallan, joka enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi on pyrkinyt esiintymään maailmanpoliisina.

Yhdsyvallat osoitti melkoista kypsyyttä valitsemalla kaksi kertaa peräkkäin mustan miehen Valkoisen talon isännäksi. Hätäisimmät kun pelkäsivät että hänet ammutaan kesken ensimmäisen kauden. Jotain on siis muuttunut, Yhdysvaltain rankin rasismi on paljolti jo jäänyt historiaan, vaikka joillakin valkoisilla poliiseilla yhä on liian herkkä liipaisinsormi.

Ehkä hieman yllättäen miehet jotka vihaavat naisia ovat Yhdysvalloissa vielä yleisempiä kuin miehet jotka vihaavat mustia miehiä. Muuta selitystä Clintonin vastaisille mielipiteille on vaikea keksiä.

Suomessa ei varmaan ole vielä oikein tajuttukaan, kuinka iso juttu se oli, kun Tarja Halonen valittiin presidentiksi. Kovasti se nosti esiin tunteita ja tuoksuja. Suurin osa Halosta kohtaan osoitetusta kritiikistä oli niin irrationaalista, ettei sitä voi oikein muun kuin naisvihan piikkiin panna. Näin hän sanoi tänään Yleisradion haastattelussa:

"– Minä olin ruma, kommunistinen, lesbo, au-äiti ja kaikkea muuta mahdollista. Minua syytettiin, etten ollut kunnollinen säädyllinen naisihminen, Halonen sanoo ja täräyttää:

– Nainen ei ole koskaan sopivan kaunis. Eikä sopivan voimakas." http://yle.fi/uutiset/3-9224899

Jussi Halla-ahoa lukuun ottamatta suomalaiset mepit pitävät Clintonia parempana vaihtoehtona näistä kahdesta. Näin asian kiteytti Helsingin Sanomien meppiraadissa 24.5. 2016 Heidi Hautala: ”Arvostan Clintonin rohkeutta nostaa esiin ulkopolitiikassaan ihmisoikeuskysymyksiä, kuten LGBTI- sekä naisten ja tyttöjen oikeuksia. Oletettavasti hänellä olisi Obamaa enemmän halua osallistua maailman eri konfliktien ratkaisuihin ja tämä voisi aktivoida myös yhteistyötä EU:n kanssa ja osaltaan siten vahvistaa EU:n toimintakykyä maailmassa.” http://www.hs.fi/ulkomaat/a1463977805515

Jos minä olisin näissä vaaleissa äänestämässä, valinta olisi harvinaisen helppo. Donald Trump ja teekutsuliike väittävät talven olemassaolon todistavan ilmastonmuutoksen olevan huijausta. Olipa moisen helppoheikin vastaehdokkaana kuka tahansa, äänestäisin mieluummin häntä. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Mitäköhän luulet tapahtuvan jos Clinton pääsee presidentiksi? Pienet hurraukset naisen pääsystä presidentiksi ja siihen se sitten jääkin. Clinton on vain uusi Obama me kaikki tiedämme jo kuinka heikko johtaja Obama on ollut.

Ääni Trumpille on ääni idiootteja vastaan. (ja varsinkin "oikeaa" mediaa vastaan.)

https://www.youtube.com/watch?v=GpLAzAZXi2A

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ääni Trumpille on ääni idiootille. Siinä olet kyllä oikeassa että Obama ei ihan vastannut odotuksia. Ilmastonmuutos on asia, jonka torjumiseen hänellä olisi ollut mahdollisuus tarttua kaksin käsin, ja hän hukkasi sen mahdollisuuden. Clintonin mahdollisuuksista ja kyvyistä tämän aikamme kohtalonkysymyksen suhteen on liian aikaista sanoa mitään. On kuitenkin selvää, että Trump olisi ilmaston suhteen katastrofaalinen valinta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Muuta selitystä Clintonin vastaisille mielipiteille on vaikea keksiä."

Miten olisi vaikka se, että Clinton on häikäilemätön juonittelija, joka uhrasi omaa henkilökuntaansa välttääkseen itse rangaistuksen pyöriteltyään luottamuksellisia tietoja omassa sähköpostissaan. Clinton on myös säätiönsä kautta ottanut paljon rahaa arabialaisilta, jotka sitten hänen ulkoministerikaudellaan pääsivät tapaamaan häntä kauppa- ym. neuvottelujen yhteydessä. Melko selvää lahjontaa siis.

Ja kyllä, pidän itsekin Clintonia Euroopan kannalta parempana vaihtoehtona presidentiksi, mutta henkilönä hän on kerta kaikkisen vastenmielinen. Onneksi minulla ei suomalaisena ole äänioikeutta USAn vaaleissa, koska olisi nimittäin todella inhottava valinta ruton ja koleran välillä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sitähän kyllä nuhdeltiin siitä sähköpostijupakasta, joka paisuteltiin naurettaviin mittoihin. Luultavasti vain siksi, että Clinton sattuu olemaan nainen, ja pätevät naisethan ovat aivan hirveän ärsyttäviä.

Toimituksen poiminnat