Nojatuolifilosofin narinaa Sattumasta, välttämättömyydestä ja politiikasta

Keppihevonen kateissa

Jokin on muuttunut: suomalaiset eivät enää suhtaudu välinpitämättömästi rasistisiin öykkäreihin, kuten Suomen vastarintaliikkeeksi kutsuttuun pohjoismaisen natsijärjestön Suomen osastoon. Valtaenemmistön mielestä SVL on vakava uhka yhteiskunnalle, mikäli Taloustutkimusta on uskominen. Peräti 65 prosenttia suomalaisista on joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että uusnatsistinen, kansallissosialismia ajava Suomen vastarintaliike on vakava uhka yhteiskunnalle. Tätä mieltä ovat etenkin yli 65-vuotiaat sekä vasemmistoliittoa ja vihreitä äänestävät. 

SVL on viime aikoina ollut paljon julkisuudessa, koska liikkeen aktiiveihin kuuluva mies potkaisi Helsingin asema-aukiolla toista miestä, joka kuoli myöhemmin. On ikävää, että herääminen tapahtui vasta marttyyrikuoleman myötä. Olihan SVL:n väkivaltaisuus yleisesti tiedossa jo silloin, kun sen edustajat tunkeutuivat Jyväskylän kirjastoon ja puukottivat siellä yhtä miestä. Sillä kertaa sentään ei ruumista tullut.

Suomen vastarintaliike on kiistatta väkivaltainen ääriliike, mutta kummasti Suomesta löytyy tahoja, jotka jonkin väärinymmärretyn tasapuolisuuden nimissä haluaisivat jostain löytää myös sen toisen ääripään, väkivaltaisen äärivasemmiston. Paremman puutteessa on sellaista etsitty räppäri Palefacen musiikkivideolta.

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki esiintyy Palefacen videolla "Emme suostu pelkäämään" joukkokohtauksessa, jossa on mukana henkirikoksesta epäilty nuorukainen. Kohtauksen tekoon osallistui noin sata henkilöä. Olisihan Palefacen ja Arhinmäen pitänyt päältä nähdä, että yksi niistä on tuleva väkivaltarikollinen. Siis olla nokkelampi kuin Hercule Poirot! Ei sekään keksi rikollista noin nopeasti, eikä koskaan etukäteen.

Leikki sikseen: Palefacea ja Arhinmäkeä on ihan oikeasti yritetty sosiaalisessa mediassa yhdistää henkirikokseen. Musiikkivideo kuitenkin tehtiin pari kuukautta ennen kuin epäilty henkirikos tapahtui. "Jokainen normaalisti ajatteleva ihminen ymmärtää, että musiikkivideon joukkokohtauksen ja myöhemmin tapahtuneen henkirikoksen yhdistäminen on täysin järjetöntä. Mutta valitettavasti nykyisessä suomalaisessa keskusteluilmapiirissä voi tehdä täysin järjettömiä ja vastenmielisiä yhdistämisiä leimaamistarkoituksella", Arhinmäki kirjoittaa Facebookissa.

Hupaisaa sinänsä, että tämä yhdistäminen onnistuu samoilta henkilöiltä, joiden mielestä Olli Immonen joutui sattumalta SVL:n natsien kanssa samaan kuvaan. Ei se keltään tolkun ihmiseltä onnistukaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Reijo Jokela

"Kansanedustaja Paavo Arhinmäki esiintyy Palefacen videolla "Emme suostu pelkäämään" joukkokohtauksessa, jossa on mukana henkirikoksesta epäilty nuorukainen".
Esiintyi myös yksin. Lisäksi tuolla videolla tuo joukko, jossa myös Arhinmäki patasteli loisteli Arhinmäen takana väkivaltaisen järjestön lippu.

"Hupaisaa sinänsä, että tämä yhdistäminen onnistuu samoilta henkilöiltä, joiden mielestä Olli Immonen joutui sattumalta SVL:n natsien kanssa samaan kuvaan. Ei se keltään tolkun ihmiseltä onnistukaan".
Mistä tiedät, että kysymyksessä ovat samat henkilöt? En kyllä muista nähneeni kenenkään väittävän, että Immonen tuossa kuvassa olisi sattumalta patsastellut.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Antifasistien lippuako te nyt pidätte väkivaltaisena?

Voi hevon jestas.

Reijo Jokela

Ei vaan tuon lipun kannattajia. Aivan kouten SVL:n lippua heiluttavia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Milloinkas Paavo harjataan mielipiteistään? Milloin Paavo irtisanoutuu yhteiskuntaa vastustavista vallankumousta ajavista järjestöistä?

Reijo Jokela

Näyttää nuo väkivallalla demokratian kaatamiseen tähtäävät järjestötkin olevan kuten väkivalta on tuomittavaa ja sitten sitä parempaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sekän olikin sitä parempaa, kun Jyväskylän tapahtumassa pakenevia pamputettiin vieteripampuilla selkään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tässä äärijärjestön kieltämiseen liittyvässä asiassa olen samaa mieltä valtaväestön kanssa. Mutta sen tulisi koskettaa KAIKKIA ihmisiin ja yhteiskuntaa uhkaavia järjestöjä. Äärioikeistolaisia ja äärivasemmistolaisia.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Juuri noin (#3).

Lisäksi valtamedian, erityisesti verovaroista rahoitetun, tulisi tasapuolisesti käsitellä ääriliikkeisiin liittyviä uutisaiheita. Koska he eivät niin tee, on siitä pääteltävissä, että valtamedia pitää tiettyjä ääriliikkeitä "parempina". Vinoutumisen syy on tiedossa, eikä sen korjaaminen ole vaikeaa.

Omituisinta asiassa on se, että valtamedia tuntuu tukevan sellaisia ääriliikkeitä, joiden tavoite on yhteiskunnan tuhoaminen. Valtamedian kannattaisi hiukan pohtia pidemmän ajan strategiaansa. Mikäli yhteiskunta tuhoutuu tai vaikeasti rikkoutuu, valtamedia tulee kärsimään siitä siinä, missä muutkin. Toimittajilta katoavat työpaikat. Mitä siitä hyötyy? Kummallista omaan jalkaan ampumista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Myös niitä järjestöjä jotka noudattavat vain omia sääntöjään vain soveltuvin osin. Erään valtakunnallisen järjestön jäsenjärjestöjen tulee laatia tulevanvuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Valtakunnannalisella yhdistyksellä tätä velvoitetta ei ole ja sääntöjenmukaan hallituksenpuheenjohtaja toimii puheenjohtajana kokouksessa, joka hyväksyy hänellekin tili-ja vastuuvapauden. Tämä on tosiasia, vai onko joku erimieltä ?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Miten muutama kymmenen SVL:n rekisteröityä jäsentä voi olla yhteiskunnalle suurempi uhka kuin tuhannet poliisin rekisteröimät järjestäytyneisiin rikollisyhtymiin kuuluvat nuoret miehet ja naiset?

Asiat voi suhteuttaa myös nojatuolista käsin.

Reijo Jokela

"Miten muutama kymmenen SVL:n rekisteröityä jäsentä voi olla yhteiskunnalle suurempi uhka kuin tuhannet poliisin rekisteröimät järjestäytyneisiin rikollisyhtymiin kuuluvat nuoret miehet ja naiset"?
Koska ne luovat uhan paremman väkivallan monopolille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mikä on paremman väkivallan monopoli? Ai niin, poliisi tietysti. Eihän sitä uhkaa kuin hallitus, joka jyrsii senkin määrärahoja. On vaikea keksiä mitään hyvää asiaa, jonka rahallista tukea hallitus ei leikkaisi. Sen sijaan saastuttavaa, vanhanaikaista teknologiaa se tuntuu tukevan kernaasti. Sellaista se on kun ratissa istuu äijä joka ei näe kuin peruutuspeilin.

Toimituksen poiminnat